Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Τα σχέδια για την τριετία 2019-2021

Θετικά έκλεισε το 2018 για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε όλους τους βασικούς δείκτες της, με τη διοίκηση της εταιρείας να συνεχίζει δυναμικά, ανακοινώνοντας ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 43 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021.

Για τα σχέδια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μίλησε στο Business News Magazine που κυκλοφορεί (τεύχος 8), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης. Όπως αναφέρει στη συνέντευξη, το 2018 έκλεισε θετικά, τόσο σε τζίρο και όγκο πωλήσεων, όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας και ρευστότητας, αποδίδοντας τη θετική πορεία «στο δυναμισμό και την αφοσίωση της ομάδας, μαζί με τη σκληρή δουλειά πάνω στο πλάνο μας». Σε ό,τι αφορά το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε: «Οι προγραμματισμένες επενδύσεις για την τριετία 2019-2021 ανέρχονται σε 43 εκατ. ευρώ, με άξονες την καινοτομία, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας, την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μας, αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών μας. 

Ήδη οι πρώτες επενδύσεις έχουν ξεκινήσει με τη δημιουργία της γραμμής μηλίτη στην Πάτρα, την ανάπτυξη νέων προϊόντων που σύντομα θα δείτε στην αγορά, αλλά και την υποστήριξη του εξαγωγικού πλάνου της ΑΛΦΑ στις ΗΠΑ. Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε σε έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση, δίνοντας έμφαση στις ανανεώ σιμες πηγές ενέργειας και αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας στον τομέα αυτό. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμευόμαστε για μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα μειώσουν δραστικά το αποτύπωμα ενέργειας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας συνολικά σε έναν ορίζοντα τριών με πέντε ετών, και φιλοδοξούμε ότι θα αποτελέσουν πρότυπο και για άλλες εταιρείες». Τέλος, ερωτηθείς για το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2015 στην εταιρεία, ο κ. Δανιηλίδης σημειώνει: «Έχουμε κινηθεί σε νομικό επίπεδο, και αυτό που αναμένεται τώρα είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

businessnews.gr



Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!