H Societe Generale "βλέπει" τις τράπεζες εκτός δείκτη MSCI EM

Την έξοδο τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών και συγκεκριμένα της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας από την δείκτη MSCI Emerging Markets στην προσεχή αναδιάρθρωση του δείκτη που θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες “βλέπει” η Societe General.

Η MSCI αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των δεικτών της στις 13 Νοεμβρίου, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη λίστα για τις πιθανές προσθήκες και διαγραφές των δεικτών MSCI Ανεπτυγμένων Αγορών και MSCI Αναδυόμενων Αγορών, οι τρεις από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες θα βρεθούν εκτός του δείκτη.

Μετά την αλλαγή αυτή, στον εν λόγω δείκτη θα παραμείνει μόνο η Alpha Bank.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η εξέλιξη αυτή σχετίζεται κυρίως με “τεχνικούς” λόγους, που έχουν να κάνουν σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα με το μέγεθος της κεφαλαιοποίησής τους, ενώ αναφορικά με τη Eurobank ο λόγος διαγραφής σχετίζεται με τη μείωση του βάρους του κλάδου στον δείκτη (segment decrease).

Η Societe Generale τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των εταιρειών που αντιπροσωπεύουν κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στους δείκτες της MSCI θα πρέπει να μειωθεί, καθώς οι κεφαλαιοποίησης των εταιρειών δεν δικαιολογούν την συμμετοχή τους στους δείκτες.

emea.gr