Οι βασικές αρχές της εσωτερικής διακόσμησης υπνοδωματίου ξενοδοχείου

Ποιο είναι το ένα μέρος στα δωμάτια ενός ξενοδοχείου που ανυπομονούν οι επισκέπτες να δουν ύστερα από μια κουραστική μέρα; Είναι, χωρίς αμφιβολία, το υπνοδωμάτιο. Εκεί οι επισκέπτες περνούν τις πιο ευάλωτες στιγμές τους, γι ‘αυτό πρέπει να υπάρχει πάντα μια προτεραιότητα που δίνεται στην εσωτερική διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Από το στυλ στη διάταξη, στα σχέδια χρωμάτων, κάθε πτυχή πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά και στρατηγικά.Έτσι, παρακάτω, θα εξετάσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό του υπνοδωματίου πιο εκλεπτυσμένο και ελκυστικό.

Εννέα συμβουλές για το design του υπνοδωματίου


1. Ο χώρος του δωματίου


Το μέγεθος και η διάσταση της κρεβατοκάμαρας είναι ένα από τα κύρια πράγματα που πρέπει να εξετάσετε πριν από οποιαδήποτε άλλη πτυχή του εσωτερικού design. Το μέγεθος του υπνοδωματίου σε ένα μικρό δωμάτιο σίγουρα ποικίλλει από ένα σε μια σουίτα πολυτελείας. Είναι μια κρίσιμη πτυχή που πρέπει να εξεταστεί πριν προχωρήσετε στη διαδικασία σχεδιασμού.

2. Το τέλειο κρεβάτι

Το δεύτερο σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη για το εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι το ιδανικό κρεβάτι. Το τέλειο κρεβάτι μπορεί να καθορίσει τις συνήθειες ύπνου και να καθορίσει το ύφος και την αισθητική του δωματίου σας. Υπάρχουν αρκετά στυλ κρεβατιών που είναι στις τάσεις αυτές τις μέρες και μπορεί κανείς να διαλέξει το ιδανικό για το design ολόκληρου του δωματίου αλλά και το ξενοδοχείου, στο σύνολο.


3. Το πλαίσιο του κρεβατιού, ή αλλιώς κεφαλάρι

Ο σκελετός ή το κεφαλάρι έχει γίνει πρόσφατα ένα σύγχρονο κομμάτι του εσωτερικού design ενός υπνοδωματίου. Συνήθως συμβαίνει να συγχωνεύεται απευθείας στον τοίχο, ενώ αυτό το πλαίσιο ή κεφαλάρι μπορεί στη συνέχεια να διακοσμηθεί σύμφωνα με το ύφος του εσωτερικού σχεδιασμού που επιλέξατε για το δωμάτιό σας.

4. Χώρος και διάταξη

Η διάταξη και ο ενδιάμεσος χώρος είναι ένα κρίσιμο αλλά συχνά ξεχασμένο μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού κάθε υπνοδωματίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλά βάζουν το κρεβάτι στη μέση του δωματίου και τελειώνουν με αυτό. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται καν τις εναλλακτικές τοποθετήσεις. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους επαγγελματίες του Feng Shui, η τοποθέτηση του κρεβατιού ευθεία μπροστά από την πόρτα μπορεί να φέρει πολλή ατυχία. Μια πολύ καλύτερη διάταξη θα ήταν η τοποθέτηση δίπλα σε έναν τοίχο και η χρήση του εναπομείναντος χώρου για ελεύθερη κίνηση. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ένα περίτεχνο κρεβάτι πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής στο χώρο.

5. Η διακόσμηση και το στιλ

Τόσο το θέμα όσο και το στυλ είναι πολύ σημαντικό μέρος της διαδικασίας εσωτερικού σχεδιασμού της κρεβατοκάμαρας. Όταν κλειδώνετε ένα συγκεκριμένο στυλ, καταλήγετε να μειώνετε το χρώμα, την οροφή, τον φωτισμό και ακόμη και τα έπιπλα. Για παράδειγμα, ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο θα διαθέτει ένα απλό, απαλό χρωματικό σχέδιο και κομψή σχεδίαση επίπλων.

6. Η ντουλάπα

Το είδος της ντουλάπας που θέλετε να έχετε μπορεί επίσης να επηρεάσει το στυλ του εσωτερικού σχεδιασμού υπνοδωματίου σας. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν μικρά ντουλάπια, αλλά οι περισσότεροι εξακολουθούν να αποδέχονται την παραδοσιακή εσωτερική διακόσμηση των 90s. Αυτή είναι μια άλλη λεπτομέρεια σχεδιασμού που εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου σας και τη διάταξη που έχετε επιλέξει.

7. Σχέδια θυρών-παραθύρων

Η λεπτομέρεια του παραθύρου είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται. Ωστόσο, το είδος της πόρτας και το στυλ των παραθύρων που επιλέγετε να έχετε στο εσωτερικό του υπνοδωματίου είναι αρκετά σημαντικό στοιχείο για το design.

8. Το χρωματικό σύνολο

Μια άλλη εξαιρετικά σημαντική πτυχή του εσωτερικού σχεδιασμού του υπνοδωματίου σας είναι το χρωματικό σύνολο. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την επιλογή των σωστών χρωμάτων και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιείτε μέσα από υλικά. Δεδομένου ότι το υπνοδωμάτιο είναι το μέρος χαλάρωσης των επισκεπτών, η παλέτα χρωμάτων πρέπει να είναι ιδιαίτερα απαλή. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιλέξετε δροσερά ή ουδέτερα σχέδια και χρώματα. Μπεζ, γαλάζιο, λευκό και γκρι είναι καλά παραδείγματα, δημιουργώντας συνδυασμός αρμονικούς και με πιο έντονα χρώματα.


9. Ο φωτισμός

Ο φωτισμός είναι μια άλλη σημαντική πτυχή του εσωτερικού design της κρεβατοκάμαρας. Καθορίζει το πώς θα μοιάζει η ατμόσφαιρα ολόκληρου του χώρου. Επιπλέον, όμορφα φωτιστικά μπορούν να δώσουν προσωπικότητα και χαρακτήρα στο δωμάτιό σας.


της Βασιλικής Πούλου
hoteldesign.gr