Αποκαλύφθηκαν τα «κακά παιδιά» του real estate

Τουλάχιστον 25 κτηματομεσιτικές εταιρείες και πράκτορες ακινήτων οι οποίοι έχουν υποπέσει σε σοβαρότατες παραβάσεις στην κεντρική επαρχία Χουέι της Κίνας ανακάλυψαν οι αρχές σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Xinhua.

Τα «κακά παιδιά» του κλάδου των ακινήτων έκαναν παράνομες προ-πωλήσεις, ψεύτικο μάρκετινγκ και μεγάλες προσφορές προκαλώντας «χάος» στην αγορά κατοικίας, αναφέρει το τμήμα στέγασης της επαρχίας Χουέι που ανέλαβε την υπόθεση.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιες πηγές μεταξύ των επιχειρήσεων που πιάστηκαν να παρανομούν βρίσκονται και κρατικές κατασκευαστικές εταιρίες. Οι αρχές στην Κινεζική επαρχία, πάντως, ακολουθούν την ευρύτερη πολιτική της χώρας η οποία προσπαθεί να βάλει «φρένο» στην άνοδο των τιμών στις μεγάλες πόλεις. Η εκκαθάριση της αγοράς ακινήτων επικεντρώνεται στην αποφυγή φαινομένων κερδοσκοπίας, στην παράνομη ανάπτυξη έργων και στους πράκτορες.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε πρόσφατα πως έξι επαρχίες της Κίνας ανακοίνωσαν ότι θα επανεξετάσουν το σύστημα προ- πώλησης ακινήτων που επέτρεψε στους developers να εξασφαλίσουν κεφάλαια πριν από την ολοκλήρωση του έργου. Η κατάργηση του συστήματος θα αποτελέσει ένδειξη για την πρόθεση του Πεκίνου να ενισχύσει την χρηματοδότηση των εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων την ώρα που προσπαθεί να περιορίσει τους κινδύνους στην αγορά.

Οι τιμές νέων κατοικιών επιταχύνθηκαν τον Αύγουστο με τον μεγαλύτερο ρυθμό σχεδόν δυο ετών, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι οι προσπάθειες του Πεκίνου για την τόνωση της επιβράδυνσης της οικονομίας ενδέχεται για άλλη μια φορά να έδωσαν ώθηση στην αγορά κατοικίας.

ered.gr