Σε αναμονή επενδύσεις €250 εκατ. η Hellenic Seaplanes

Την επόμενη πλέον καλοκαιρινή περίοδο έχουν θέσει η Hellenic Seaplanes και κινέζοι επενδυτές ως στόχο να πετάξουν τα πρώτα υδροπλάνα, καθώς όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους, θεωρούν χαμένη την φετινή χρονιά.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Hellenic Seaplanes, η Petrichor Capital Partners, και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από την Κίνα δηλώνουν έτοιμοι να ανοίξουν αυτή την επένδυση εάν τους δοθεί το πράσινο φως. Οπως τονίζεται πρόκειται για επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ που αφορούν στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων και στην αγορά στόλου αμφίβιων υδροπλάνων.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A. κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι "στην τελευταία συζήτηση με τους υπουργούς Μεταφορών και Ναυτιλίας ελήφθη η διαβεβαίωση ότι η διαδικασία αδειοδότησης έχει πλέον απλοποιηθεί σημαντικά και ότι πολύ σύντομα το νομοσχέδιο θα πάει στην Βουλή προς ψήφιση.

Αναμένουμε ότι πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν να έχουν επιλυθεί στο νέο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη των υδροπλάνων και να διευκρινίζει τι μέλλει γενέσθαι για τις ιδιωτικές επενδύσεις στα υδατοδρόμια. Πρέπει να πω ότι υπάρχει πολύ καλή θέληση από την εταιρεία μας και τους επενδυτές για τα υδροπλάνα στην Ελλάδα και το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό".

Στα θετικά του νέου νομοσχεδίου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση είναι:
  • Η δημιουργία ειδικού Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Αδειών Υδατοδρομίου με τα πλήρη επικαιροποιημένα στοιχεία.
  • Απλοποιημένα δικαιολογητικά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του υδατοδρομίου
  • Απεμπλοκή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του υδατοδρομίου από την περιβαλλοντική αδειοδότηση του λιμένα
  • Απλοποίηση της διαδικασίας συνολικής αδειοδότησης του υδατοδρομίου
  • Τα υδροπλάνα θα μπορούν να χρησιμοποιούν περιοχή του λιμανιού ως εναλλακτική περιοχή ελιγμών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης με τη σύμφωνη γνώμη του λιμενάρχη
  • Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα υδατοδρόμια
  • Υπόδειξη των ελάχιστων απαιτήσεων των κτιριακών υποδομών των υδατοδρομίων
  • Καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες της εκπαίδευσης του προσωπικού των υδατοδρομίων

"Θεωρώντας ότι το νομοσχέδιο θα εμφανιστεί στην Βουλή και θα περιέχει όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία τότε έχουμε μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης της επένδυσης, τόνισε ο κ. Χαραλάμπους".


ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα