Η Samsung θα πληρώσει πάνω από μισό δισ. πρόστιμο στην Apple

Γιατί το ιλιγγιώδες αυτό ποσό είναι στην πραγματικότητα... «ψίχουλα» για τον νοτιοκορεατικό κολοσσό

Τη δικαίωση της Apple έναντι της Samsung αποφάσισε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, με την νοτιοκορεατική εταιρεία να καλείται τώρα να καταβάλει πρόστιμο 539 εκατ. δολαρίων στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Η απόφαση αυτή που βάζει τέλος σε μια επταετή δικαστική διαμάχη, αυξάνει κατά 200 εκατ. το ποσό που η Samsung πρέπει να πληρώσει και ελήφθη καθώς η Samsung κρίθηκε ένοχη για αντιγραφή μοναδικών χαρακτηριστικών που σχετίζονται με το σχεδιασμό του iPhone. Το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης αφορά την παραβίαση σε τρεις πατέντες σχεδιασμού όσον αφορά το iPhone καθώς φαίνεται ότι η Samsung προσπάθησε να αντιγράψει τον αμερικανικό κολοσσό τεχνολογίας και ηλεκτρονικού σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι η Samsung έχει καταβάλει στην Apple άλλα 548 εκατομμύρια δολάρια σε ανάλογη απόφαση, ωστόσο στην πραγματικότητα ένα πρόστιμο μισού δισ. ευρώ για τους νοτιοκορεάτες δεν αντιστοιχεί σε πάνω από δύο εβδομάδες κερδών!

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung κερδίζει 38,9 εκατομμύρια δολάρια κάθε ημέρα, ή 1,6 εκατομμύρια δολάρια την ώρα, μόνο από τις πωλήσεις των κινητών συσκευών της με βάση τα πιο πρόσφατα τριμηνιαία κέρδη της, με ένα τμήμα αυτών των εσόδων να προέρχεται από τις πωλήσεις των κινητών τηλεφώνων της.


newmoney.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα