Coral: Έκδοση ομολογιακού δανείου €90 εκατ.

Την είσοδο της Coral σε μία νέα εποχή σηματοδοτεί η έκδοση ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας και ύψους έως 90 εκατ. ευρώ με τη δημόσια προσφορά να διαρκεί, από τις 7 έως και το μεσημέρι της 9ης Μαίου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν η εταιρία αναμένεται να τα διαθέσει για την αποπληρωμή μέρους του ομολογιακού της δανείου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους, ενώ το συγκεκριμένο δάνειο είναι ύψους 120 εκατ. ευρώ και είχε συναφθεί με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες το 2015. Η λήξη του είναι το 2019.

Η θυγατρική της Motor Oil, η Coral θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού της, προσδοκώντας χαμηλό επιτόκιο.

Ο όροι διάθεσης των ομολογιών

Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει αίτηση- κάλυψης για μία τουλάχιστον προσφερόμενη ομολογία ή για ακέραιο αριθμό ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως 90.000 ομολογίες αξία 1.000 ευρώ η κάθε μία. Ελάχιστο ποσό εγγραφής είναι τα 1.000 ευρώ.

Εάν το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ, θα ματαιωθεί η έκδοση του και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο ιδιώτη επενδυτή θα αποδεσμευθεί ατόκως το αργότερο εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 27.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 90.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών.

Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 63.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 90.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

Στις 7 Μαίου, 10 το πρωί, θα ξεκινήσει η δημόσια προσφορά και στις 9 Μαίου στις 4 το μεσημέρι θα λήξει. Στις 9 του μήνα επίσης θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της έκδοσης, της τελικής απόδοσης, της τιμής διάθεσης και του επιτοκίου.

Στις 11 Μαίου θα δημοσιευτεί η αναλυτική ανακοίνωση για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς και στις 14 του μήνα θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των ομολογιών στην κατηγορία Τιτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Η θυγατρική της Μotor Oil, σκοπεύει να προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξης των 34,5 εκατ. ευρώ. Αυτές αφορούν στην προσθήκη νέων πρατηρίων στο δίκτυό της και στην ανακατασκευή υφιστάμενων διαθέτοντας περί τα 15,9 εκατ. ευρώ. Από τα 34,5 εκατ. ευρώ τα 11,1 εκατ. ευρώ προορίζονται για την επέκταση σε νέες αγορές και 7,2 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στις εγκαταστάσεις με σκοπό τη βελτιστοποίηση και την.

Η επέκταση σε αγορές εξωτερικού αφορά σε Σερβία, Κύπρο, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Σκόπια και αφορά σε ανάπτυξη δικτύου πρατηρίων και υποστήριξης τεχνικών υπηρεσιών. 



businessnews.gr



Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα