Λ.Θηβών: Ποιοι μετακομίζουν στο κτίριο του Κεράνη

Eντός του Μαΐου αναμένεται να εγκατασταθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στους ορόφους της αριστερής πτέρυγας του κτιρίου ΚΕΡΑΝΗΣ επί της οδού Θηβών

Μέχρι και σήμερα, τρία και πλέον χρόνια από την πώληση του ακινήτου στο ακίνητο των 32.000 τ.μ. στεγάζεται μόνο η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η Ανεξάρτητη Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών οι οποίες καταλάμβαναν μόλις το 14% των διαθέσιμων επιφανειών του κτιρίου.

H αποθήκη της παλιάς καπνοβιομηχανίας. αγοράστηκε για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, το 1998, και διαμορφώθηκε σε σύγχρονο κτίριο γραφείων προκειμένου να στεγάσει τις Κεντρικές Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. με συνολικό κόστος 56.628.000 ευρώ.

Παρά την μεγάλη αυτή επένδυση του δημοσίου το σχέδιο ναυάγησε καθώς συνάντησε σοβαρές αντιδράσεις από εργαζομένους και ουδέποτε έγινε η εγκατάσταση των Υπηρεσιών του ΥΠΕΧΩΔΕ στο κτίριο . Στην συνέχεια έγιναν προσπάθειες να εγκατασταθούν άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς αποτέλεσμα και το κτίριο παρέμενε για χρόνια κενό μέχρι να μεταβιβαστεί κατά κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ

Tο ακίνητο πουλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ, και στην συνέχεια μισθώθηκε για 20 χρόνια µε σκοπό την στέγαση γενικών κυβερνητικών υπηρεσιών, µε μίσθωμα 2.652.000 ευρώ τον χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου τον προηγούμενο Νοέμβριο οι μισθώσεις νέων κτιρίων για τη στέγαση μεγάλων υπηρεσιών που δεν έχουν τις ειδικές προδιαγραφές, έχουν ουσιαστικά παγώσει έως ότου γεμίσει το κτίριο της οδού Θηβών.


ered.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα