Επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ στο Smart Park

Εμπορικά καταστήματα συνολικής επιφάνειας 53.000 τ.μ. (από 36.500 τ.μ. σήμερα) αναμένεται να φιλοξενηθούν στο εμπορικό πάρκο Smart Park στο άμεσο μέλλον, καθώς η διοίκηση της REDS προχώρησε πρόσφατα στην κατάθεση φακέλου για τη λήψη οικοδομικής άδειας, με σκοπό την περαιτέρω επέκταση του πάρκου κατά 15.500 τ.μ. Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μωραΐτη, γενικό διευθυντή της εισηγμένης, εκτιμάται ότι η σχετική άδεια θα έχει ληφθεί πριν από το τέλος του έτους, επιτρέποντας την έναρξη των εργασιών για την επένδυση, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη εκδοθεί άδειες για περισσότερα από 1.000 τ.μ. που αποτελούν την πρώτη κίνηση επέκτασης του πάρκου από το 2011, όταν και πρωτολειτούργησε. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου κτιρίου επιφάνειας 800 τ.μ. προκειμένου να καλυφθεί η υφιστάμενη ζήτηση, ενώ όπως ανακοινώθηκε εντός της εβδομάδας, επιπλέον 300 τ.μ. πρόκειται να μισθωθούν από την αλυσίδα Flocafe Espresso Room.

Αρχική πρόθεση της ιδιοκτήτριας του πάρκου REDS, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ, ήταν η προσθήκη χρήσεων ψυχαγωγίας, κυρίως μέσω της προσθήκης πολυκινηματογράφων. Ωστόσο, εντέλει, λόγω της υψηλής ζήτησης για επιπλέον χρήσεις εμπορίου, διαφοροποιήθηκε η αρχική στρατηγική. Μάλιστα, στις σκέψεις που επικρατούσαν, όταν αποφασίστηκε να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης η επέκταση με την παραπάνω μορφή χρήσεων εμπορίου, ήταν η τμηματική περάτωσή της ακριβώς για τον περιορισμό του επενδυτικού ρίσκου, εν μέσω της ρευστής οικονομικής κατάστασης. Ωστόσο, εντέλει κρίθηκε ότι η ταχύτερη ολοκλήρωση της ανάπτυξης είναι προτιμότερη, ακριβώς λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει εκδηλωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού (διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου), οι επισκέπτες του Smart Park κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 8%.

Παράλληλα, μισθωτικές κινήσεις γίνονται και στην υφιστάμενη εγκατάσταση του Smart Park, καθώς στη θέση της αλυσίδας Mammas & Pappas θα τοποθετηθεί κατάστημα επιφάνειας 264 τ.μ. της αλυσίδας BSB.


kathimerini.gr


Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα