Στη LAMDA το 100% του Mall Athens προς 200 εκατ. ευρώ

Στην εξαγορά του 50% που κατείχε η HSBC στο Mall Athens προχώρησε η Lamda Development προς 200 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με την IRERE Property Investments Luxembourg (πρώην HSBC Property Investments Luxembourg) για τη αγορά των 4.402.368 μετοχών της εταιρεία «Lamda Olympia Village Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων», που κατέχει η δεύτερη. Η Lamda Olympia Village είναι η εταιρεία που ελέγχει 100% το Mall Athens.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν της έγκρισης της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και εφόσον συμφωνηθεί η επέκταση της δανειακής σύμβασης της Lamda Olympia Village για τουλάχιστον τρία επιπλέον έτη.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Εταιρεία θα κατέχει πλέον το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Olympia Village, στην οποία ανήκει το Εμπορικό Κέντρο «TheMallAthens». Σημειώνεται, ότι η συνολική αξία αποτίμησης του «TheMallAthens» διαμορφώνεται σε € 381,2 εκ.

Στο νέο επενδυτικό σχήμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr τo The Mall Athens πρόκειται να ενταχθεί στο νέο επενδυτικό σχήμα της νεοσύστατης Lamda Malls με τη συμμετοχή της Varde Partners.

O Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε:

«Η επένδυση αυτή ύψους σχεδόν €200 εκατ., αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά για την LAMDA Development, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Värde Partners. Η απόκτηση του 100% του The Mall Athens, το οποίο απασχολεί 2.500 εργαζομένους, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και φιλοξενεί πάνω από 11.000.000 επισκέπτες το χρόνο, είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας και αποτυπώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας. Να σημειωθεί ότι η LAMDA Development, εν μέσω κρίσης, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις €0,5 δισ., στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την απασχόληση και την οικονομία σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα».

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου


newmoney.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα