Το πήρε ο... άνεμος το νησί των Ανέμων

Σαν να μην έχει περάσει κρίση το… κρατίδιο της Μυκόνου σημειώνει εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για ακίνητα όλων των ειδών.

Η δε οικοδομική δραστηριότητα βρίσκεται ξανά σε έξαρση αφού η προσφορά δεν μπορεί να καλύψει τους επενδυτές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι τα επόμενα χρόνια το νησί θα μετατραπεί σε «αποικία» Αράβων αλλά και Τούρκων και Ρώσων καθώς είναι οι περισσότεροι αγοραστές ακινήτων.

«Τα τελευταία 2 χρόνια έρχονται Τούρκοι συνάδελφοι και ανοίγουν εταιρείες και μαγαζιά εδώ» εξηγεί ο Γιάννης Γκόφας, ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στη Μύκονο.

Ξενοδοχεία, υπερπολυτελή κοσμηματοπωλεία ακόμα και νυχτερινά μαγαζιά, ξεφυτρώνουν σαν… τα μανιτάρια.

«Ανοίγουν ενοικιαζόμενα, ξενοδοχεία και εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, αγοράζουν βίλες» τονίζει στο Star ο Πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μυκόνου.

Έντονη μάλιστα είναι η φημολογία ότι το περίφημο κλαμπ «Reina» της Κωνσταντινούπολης, που έγινε στόχος των τζιχαντιστών, θα «ανοίξει» στο Νησί των Ανέμων. Επόμενο βήμα… η Καλντέρα της Σαντορίνης και το Κολωνάκι!

Όπως λένε κτηματομεσίτες, την τελευταία διετία καταγράφεται αύξηση κατά 300% της ζήτησης για ακίνητα, όχι μόνο για την Golden Visa αλλά και για επενδυτικούς σκοπούς.

Οι επενδυτές αναζητούν ακόμη και ολόκληρα συγκροτήματα κατοικιών προκειμένου να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν για ολόκληρη τη χρονιά. Οσο για τις τιμές; Αρχισαν να παίρνουν την ανηφόρα και υπάρχουν συμφωνίες που έγιναν πάνω από 2.500 έως 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

ered.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα