Φούχτελ: Γερμανικές επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν 50.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Γερμανικές επενδύσεις προγραμματίζονται στην Ελλάδα, που μπορούν να δημιουργήσουν 50.000 νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ κατά την επίσκεψη στο ΕΒΕΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο κ. Φούχτελ ανέφερε ότι σημαντικές επενδύσεις προγραμματίζονται στην Ελλάδα από γερμανικές επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η δημιουργία ενός logistic center στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα.

Ο κ. Φούχτελ τόνισε ότι για τις συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων σε τοπικό επίπεδο, σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν τα κατά τόπους ελληνικά επιμελητήρια, καθώς μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι φορείς που γνωρίζουν καλύτερα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες στις περιοχές τους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Φούχτελ στα προγράμματα μαθητείας, με τα οποία άλλωστε ασχολείται ενεργά και η επιμελητηριακή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αφού ανέλυσε στον κ. Φούχτελ τη «βελτίωση που διαφαίνεται στην ελληνική οικονομία», κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες που τον συνόδευαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι στην προσπάθειά τους αυτή θα έχουν συμμάχους και αρωγούς τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων ανά την επικράτεια.

Εν συνεχεία, ο ίδιος τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό, τα ελληνικά επιμελητήρια μπορούν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τα γερμανικά επιμελητήρια και να διοργανώνουν συναντήσεις μεταξύ επιχειρηματιών, με στόχο τη δημιουργία νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.


enikonomia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία επιχειρηματικά και επενδυτικά νέα