Ενδιαφέρον της Apple για τη μονάδα επεξεργαστών της Toshiba

To ενδεχόμενο υποβολής από κοινού προσφοράς με την ταϊβανέζικη Foxconn για τη μονάδα επεξεργαστών της ιαπωνικής Toshiba προσανατολίζεται η Apple, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το ιαπωνικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει την επένδυση αρκετών δισ. δολαρίων για την εξαγορά μεριδίου άνω του 20%, ώστε η Toshiba να μπορέσει να διατηρήσει αρκετό μερίδιο που θα της εξασφαλίζει τον από κοινού έλεγχο με τους Αμερικανούς. Το σχέδιο έχει στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης που ανησυχεί ότι η παράδοση ευαίσθητης τεχνολογίας σε ξένους επενδυτές θα αποτελέσει απειλή για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με πηγές του NHK.

Από την άλλη, η Foxconn που συμμετείχε στον α' γύρο προσφορών θεωρείται ως κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια λόγω των δεσμών της με την ανταγωνιστική Κίνα.

Σύμφωνα με το NHK, η Apple επιδιώκει να κατέχει η Foxconn μερίδιο 30% της μονάδας επεξεργαστών της Toshiba.

Μια τέτοια επένδυση από την Apple θα συνιστά την πρώτη άμεση εξαγορά μεριδίου μιας μεγάλης εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών μνήμης. Πρώτη δύναμη στον κλάδο θεωρείται η Samsung και ακολουθούν οι Τοshiba, SK Hynix και η Micron Technology με έδρα τις ΗΠΑ.



newmoney.gr