Δεσμός & Let's Do it Greece: Εθελοντική Δράση στην Αργυρούπολη την Κυριακή 2/4

A LET S DO IT GREECE 2017Για τέταρτη χρονιά ο Δεσμός θα υποστηρίξει τη μεγαλύτερη πανελλήνια εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Let’s Do it Greece, ζητώντας την εθελοντική σας συμμετοχή στη στελέχωση της ομάδας του Δεσμού στη δράση!

Η κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί στην Αργυρούπολη από το Let's do it Greece σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Σώμα Εθελοντών, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολεία της περιοχής και φυσικά με όλους εσάς που θα στελεχώσετε την ομάδα του Δεσμού. Κεντρικό μήνυμα της δράσης είναι «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας».

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ 

Ημερομηνία Δράσης: Κυριακή 2 Απριλίου 
Σημείο Συνάντησης: Θέση «Πατητήρι» Αργυρούπολης (συμβολή Κιάφας & Διγ. Ακρίτα) 
Ώρα Προσέλευσης Ομάδων: 10.00 πμ 
Ώρα Λήξης Δράσης: 13.30 μμ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΗΣ 
  • Καθαρισμός ορεινού μετώπου 
  • Αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις 
  • Ανάπλαση χώρου στους πρόποδες του Υμηττού 
  • Δημιουργία Βοτανόκηπου 
  • Βιωματικές Δραστηριότητες για μικρούς & μεγάλους 
Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου, αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις και ανάπλαση του χώρου, στους πρόποδες του Υμηττού, με φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση, περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων και δημιουργία βοτανόκηπου. Καθ’όλη τη διάρκεια της δράσης, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους εθελοντές (ζωγραφική, facepainting, ξυλογλυπτική κ.α.).

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ 

Η μετακίνηση των οργανωμένων ομάδων στο σημείο της δράσης θα γίνεται με δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας ακολουθώντας κυκλική διαδρομή από και προς το Μετρό Αργυρούπολης. Το πρώτο δρομολόγιο ξεκινάει στις 9.45 πμ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα εδώ