Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.
Η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece) διοργανώνει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge», σε συνεργασία με το CFA Institute, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.
Οι ομάδες φοιτητών που συμμετέχουν θα διαγωνιστούν σε δυο τομείς: (α) στη συγγραφή μιας έκθεσης ανάλυσης και (β) στην παρουσίαση της ανάλυσης και της επενδυτικής τους πρότασης σε Επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων.
Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό θα κληθούν να αναλύσουν την εταιρεία Folli Follie.
Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, έχουμε τη συμμετοχή των ακόλουθων έξι (6) Πανεπιστημίων:
• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πάντειο Πανεπιστήμιο
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• ALBA Graduate Business School
• International Hellenic University
Η έναρξη του φετινού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, με την παρουσίαση της υπό ανάλυση εταιρείας στις διαγωνιζόμενες ομάδες. Η παρουσίαση στους φοιτητές θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Folli Follie από τα διοικητικά της στελέχη. Στη συνέχεια, οι διαγωνιζόμενοι θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2016 και η ομάδα που θα διακριθεί θα συμμετάσχει στον Eυρωπαϊκό διαγωνισμό, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με απώτερο στόχο μια θέση στον Παγκόσμιο τελικό. Ειδικά για φέτος και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα (10) χρόνων από τη θέσπιση του CFA Institute Research Challenge, τόσο ο τελικός για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όσο και ο Παγκόσμιος τελικός θα διεξαχθούν στις 16 και 17 Απριλίου 2016 στο Σικάγο των Η.Π.Α.
Εν συντομία, οι κανόνες του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθοι:
• Κάθε Πανεπιστήμιο συμμετέχει με μια ομάδα 3-5 φοιτητών
• Ο διαγωνισμός έχει 3 επίπεδα: Τοπικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο. Η ομάδα που θα κερδίσει τον Τοπικό διαγωνισμό συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό και η νικήτρια του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού συμμετέχει στον Παγκόσμιο διαγωνισμό
• Η διοίκηση της υπό ανάλυση εταιρείας παρουσιάζει στις ομάδες, σε ειδική παρουσίαση, τη στρατηγική και τα οικονομικά της μεγέθη
• Κάθε ομάδα υποστηρίζεται από έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, ο οποίος έχει την ευθύνη της καθοδήγησής της σε θέματα μεθοδολογίας και ταυτόχρονα επικουρείται από έναν εθελοντή «μέντορα», κατά προτίμηση κάτοχο του τίτλου CFA, σύμβουλο σε θέματα πρακτικής εφαρμογής
• Κάθε ομάδα προετοιμάζει μια έκθεση ανάλυσης και αξιολόγησης της εταιρείας, καταθέτοντας μια πρόταση στόχου τιμής και μια επενδυτική πρόταση
• Κάθε ομάδα παρουσιάζει την ανάλυσή της σε επιτροπή κριτών, αποτελούμενη από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση και τη διαχείριση επενδύσεων.