Συζητήσεις με τολμηρούς επικεφαλής, τεχνικά workshops, design sprints, ευκαιρίες δικτύωσης και πολλά άλλα.
Αύριο Τρίτη 31 Μαρτίου έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα το παγκόσμιο πρόγραμμα και brand της Google, “Women Techmakers” (WTM), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 από την τότε αντιπρόεδρο του Google[x], Megan Smith. Σήμερα επικεφαλής του “Women Techmakers” είναι η υπέρμαχος των γυναικών στο χώρο της Τεχνολογίας, Natalie Villalobos μαζί με μια παγκόσμια ομάδα από Googlers που το πάθος τους είναι να ενδυναμώσουν τις γυναίκες της τεχνολογίας αυξάνοντας την προβολή τους και προσφέροντας τους μια παγκόσμια κοινότητα και τα απαραίτητα εφόδια.
Όλο το χρόνο το Women Techmakers στην Ελλάδα θα επαινεί τις γυναίκες της τεχνολογίας και όχι μόνο μέσω πολυάριθμων πρωτοβουλιών όπως συνέδρια, σεμινάρια, workshops, εκπροσώπηση των μελών σε διάφορες παγκόσμιες εκδηλώσεις, συζητήσεις και άλλα. Το Women Techmakers είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να αναγνωρίσουμε το πως η γυναικεία παρουσία επηρέασε την τεχνολογική βιομηχανία και όχι μόνο.
Οι Google Developers στη Θεσσαλονίκη, επίσημοι διοργανωτές και υποστηρικτές του WTM στην Ελλάδα, σκοπεύουν μέσω αυτών των δράσεων να αναδείξουν τις συνεισφορές των γυναικών στην τεχνολογία και είναι ενθουσιασμένοι που αυτές συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Νιώθουν περήφανοι που έχουν την υποστήριξη ενός εξαίρετου panel που αύριο θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αίθουσα Maurice Saltiel (M2M), από τις 18.30. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί επίσης και ο πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη, κ. Robert P. Sanders, ως επίτιμος καλεσμένος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18.30 | Προσέλευση
19.00 - 19.30 | Καλωσόρισμα
19.30 - 21.00 | Ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις με τις:
Λιάνα Γούτα (Διευθύντρια, International Government Affairs, HELLENIC PETROLEUM Group ,Πρόεδρος Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών, ΕΕΔΕ Μακεδονίας)
Ραλλιώ Λεπίδου (Δημοσιογράφος - Δημιουργός ka-business.gr)
Κατερίνα Κανελίδου (leadership, executive coach)
Φωφώ Μπόνιου (Δημοσιογράφος, Μέλος της Ένωσης Συντακτών)
Έυα Επιτροπάκη (συνιδρύτρια του jamjar.gr)
Βέρα Παπαγγελοπούλου (συνιδρύτρια του jamjar.gr)
Σοφία Ρέππου (Ψυχολόγος, Ερευνήτρια)
Μαρία Μακρή (ιδρύτρια του theproject.gr)
Victoria Sinikliyski (φοιτήτρια πληροφορικής)
19.30 - 21.00 | Ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις από την Αθήνα μέσω τηλεσυνδιάσκεψης (Hangouts) με τις:
Όλγα Σταυροπούλου (Πρόεδρος της συμβουλευτικής Militos ΑΕ & Συνιδρύτρια της Κοινωνικής Επιχείρησης «knowl για την Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση»)
Μαρίκα Λάμπρου (Γενική Διευθύντρια, Business Imaging & Professional Print Group, INTERSYS)
Βάσω Κόλλια (πρώην Γενική Γραμματέας της Ισότητας Φύλων -ΓΓΙΦ)
Χριστίνα Φρέντζου (Project Manager του EU Affairs της συμβουλευτικής Militos ΑΕ)
Kseniia Shumelchyk (επικεφαλής του WTM Ukraine)
Αθανασία Τσακίρη (CEO, Direct Solutions - Innovative Applications and Services Private Company)
Ξένια Ζιούβελου (senior research scientist)
20.45 - 21.00 | Παγκόσμιο WTM Hangout όπου επικεφαλής άλλων κοινοτήτων από τον κόσμο θα καλωσορίσουν το WTM Greece.
21.15 - 22.00 | Παράλληλα workshops:
Android Wear Concepts | Kseniia Shumelchyk
Map the Entrepreneurial journey: Goal Setting through profiling | Κατερίνα Κανελίδου
Wordpress | Αθανάσιος Παναγιωτίδης
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα το “Interactive Lab” (Διαδραστικό εργαστήριο) σε συνεργασία με το Mataroa, που πρόσφατα διοργάνωσαν το πετυχημένο πρόγραμμα “Code Girls” (ένα πρόγραμμα για εκμάθηση κώδικα αποκλειστικά σε κορίτσια 10- 16 ετών που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα και στην Κοζάνη). Το Interactive Lab είναι ένα πείραμα για να εισάγει τα κορίτσια που παρακολούθησαν το πρόγραμμα του Mataroa και όχι μόνο, στη χρήση του διαδικτύου και των δυνατοτήτων του με στόχο να “τηλεμεταφέρουν” εντολές σε συσκευές-δέκτες σε άλλα μέρη του κόσμου. Για το συγκεκριμένο πείραμα θα υπάρχει ένα ρομπότ στη Θεσσαλονίκη που θα δέχεται εντολές από την Καλαμάτα μέσω ενός συγκεκριμένου προγράμματος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά η εγγραφή υποχρεωτική και μπορεί να γίνει είτε στο Μέγαρο Μουσικής είτε ακολουθώντας αυτό το link: http://goo.gl/YwYPqU
startup.gr