Expo Milan 2015: Σημαντικό Πεδίο Επιχειρηματικών Συναντήσεων (Β2Β) στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων & αγροτικών προϊόντων

Η παγκόσμια έκθεση Expo Milan 2015 αποτελεί φέτος για την Ιταλία ένα πολύ σημαντικό και πολυεπίπεδο γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει 20 εκ. τουρίστες. Στην έκθεση θα συμμετάσχουν 140 χώρες και θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 1 εκατ. τετραγωνικών μέτρων, εντός της οποίας θα φιλοξενηθούν τα περίπτερα των συμμετεχόντων χωρών.

Στο πλαίσιο της παγκοσμίου ενδιαφέροντος έκθεσης θα στηθεί ένα «έξυπνο χωριό», ως πρότυπο αστικής ανάπτυξης και ως διεθνές κέντρο ανταλλαγής τεχνογνωσίας, στο οποίο θα φιλοξενηθούν, ποικίλες εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και με θεματικούς άξονες τη γαστρονομία, την καινοτομία και την αειφορία.  Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η έκθεση να μετατραπεί σε ένα τεχνολογικά προηγμένο αστικό κέντρο, το οποίο θα διαχειρίζεται «έξυπνα» τη χρήση ενέργειας και θα δώσει έμφαση στη γαστρονομία, που βρίσκεται πίσω από την «εμπειρία» του επισκέπτη.
Η Expo Milan 2015 θα διαρκέσει 6 μήνες, ξεκινώντας από τον Μάιο του 2015 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου 2015, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής που υιοθετεί η Ιταλία στον τουρισμό και όχι μόνο.
  • Η συμμετοχή της Ελλάδας: Θέμα "Ελληνικό Φαγητό: «Μοιράζοντας γεύσεις Υγείας»Το θέμα «Ελληνικό Φαγητό: Μοιράζοντας γεύσεις Υγείας"
grecia det







Τα κύρια δόγματα της ελληνικής διατροφής εύκολα αφορούν στο κύριο θέμα της έκθεσης του Μιλάνου, Διατρέφοντας τον πλανήτη - Ενέργεια για τη ζωή, με ελληνική κουζίνα, η οποία είναι γνωστή για την ατελείωτη γκάμα από πιάτα φυτικής προέλευσης και για τις συνταγές που διαφέρουν ανάλογα με την εποχή και την περιοχή. Με τόση νοθεία στην παραγωγή τροφίμων σε βιομηχανοποιημένες δυτικές κοινωνίες, η Ελλάδα ξεχωρίζει: το ελληνικό φαγητό εξακολουθεί και είναι καθαρό και μη επεξεργασμένο.
Το διαδραστικό περίπτερο ενημερώνει το κοινό σχετικά με την καθαρότητα, τη θρεπτική αξία, την παράδοση και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων. Θα υπάρχει επίσης ένα βοτανικό κήπο και την ευκαιρία να αγοράσουν ελληνικά προϊόντα. 
  • B2B Agro Food Manufacturing στο πλαίσιο της EXPO MILANO 2015.
Agro-Food Manufacturing



Στο πλαίσιο της EXPO MILAN 2015 και με ευθύνη του δικτύου "Enterprise Europe Network"  θα πραγματοποιηθεί μία σημαντική εκδήλωση προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B) με τίτλο "Agro-Food Manufacturing Matchmaking Event" και με στόχο να οργανώσει και να διευκολύνει επιχειρηματικές επαφές με επαγγελματίες της βιομηχανίας, της επιστήμης και των τροφίμων που αναζητούν δυνητικούς εταίρους & συνεργάτες στην Ιταλία και τις χώρες της ΕΕ, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων.  
Εταιρείες και ερευνητικά κέντρα από τον τομέα των γεωργικών προϊόντων και των τροφίμων θα έχουν την δυνατότητα:
  • να ενισχύσουν την επιχείρησή τους με καινοτόμες τεχνολογίες τροφίμων
  • να αποκτήσουν νέες ευκαιρίες και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μέσω των συνεργασιών στον τομέα της Ε & Α (Έρευνα & Ανάπτυξη)
  • να έχουν εύκολη πρόσβαση στην επιχειρηματικότητα και την έρευνα στον τομέα των τεχνολογιών των τροφίμων
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης B2B θα πραγματοποιηθούν σύντομες και εύστοχες συναντήσεις διάρκειας 30' με στόχο οι συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις τελευταίες τάσεις στα νέα υλικά και νέες διαδικασίες στην παραγωγή τροφίμων, να γνωρίσουν μελλοντικούς τεχνολογικούς ή επιχειρηματικούς συνεργάτες, να γνωρίσουν βασικούς παράγοντες της Ε&Α και start-up εταιρείες, να δουν επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών Ε&Α 
Γιατί να συμμετέχετε -Τομείς ενδιαφέροντος:
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ): επίδειξη τροφίμων, νέα έργα, προϊόντα ή τεχνογνωσία
  • Να ξεκινήσετε διασυνοριακές επαφές και συνεργασίες
  • Να βρείτε νέες εμπορικούς / τεχνολογικούς / ερευνητικούς εταίρους
  • Πάρτε τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των ερευνών για τα τρόφιμα
  • Να παρουσιάσετε, συζητήσετε και να αναπτύξετε νέα σχέδια
  Κύρια θέματα
  • Παραγωγή τροφίμων και ποτών (μηχανημάτα και τεχνολογίες για, την παραγωγή, συστήματα παρακολούθησης της παραγωγής, κ.λπ.),
  • Καινοτόμα και υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής (λειτουργικά συστατικά και τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής, σπεσιαλιτέ και καλό φαγητό, κλπ)
  • Έλεγχος της ασφάλειας και της ποιότητας
  • Ιχνηλασιμότητα τροφίμων
  • Διατήρηση των τροφίμων και διάρκεια ζωής
  • Υλικά συσκευασίας και σχεδιασμός
  • Διαχείριση αλυσίδας τροφίμων
  • Logistics και λιανικό εμπόριο
  • Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)
  • Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ)
  • Άλλα θέματα που σχετίζονται με το θεματικό επίκεντρο της εκδήλωσης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Εγγραφές16 Μαρτίου - 24 Απριλίου 2015
Επιλογή συναντήσεων27 Απριλίου - 3 Μαΐου 2015
Εκδήλωση6 - 7 Μαΐου 2015

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas

anko-eunet.gr

Online εφαρμογή: Υπολόγισε πόσο κοστίζει η ασφάλιση της επιχείρησής σου