Προτεραιότητα σε καινοτομία και νεανική επιχειρηματικότητα στα προγράμματα του ΕΟΧ

Η μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους Νορβηγούς αξιωματούχους για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) στην Ελλάδα.
Στη συνάντηση μετείχαν η πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA και Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ, ο πρεσβευτής της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και ο γραμματέας πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν. 
 

Τα EEA και Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν οι Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα, και για την περίοδο 2009-2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα. Η κ. Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν και οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας.