Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Ένα Εργαλείο για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αντιμετώπιση των Κοινωνικών Αναγκών και της Ανεργίας των Νέων», στο Ηράκλειο στις 10 και 11 Ιουνίου 2014.
Στο σχετικό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, επιχειρηματικά σχέδια φοιτητών και φοιτητριών που συμμετείχαν στις δράσεις της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Α.Π.Θ. έλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση και ανάλογες χρηματικές ανταμοιβές, ενώ συζητήθηκε και επίσημη συνεργασία του BARKA Institute for Mutual Help, με την πρώτη βραβευθείσα ομάδα και με την ΜΟΚΕ ΑΠΘ. Τα επιχειρηματικά σχέδια που βραβεύθηκαν είναι : α) «Άστε–Γη»,1η θέση, Ιωάννης Θανασούλιας, Νάσια Λάππα Στέργιος Μελισσάς, τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ. β) «Μαζί μια Αγκαλιά», Χριστοφορίδου Κυριακή, Κεχαγιάς Χρήστος, τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. Επίσης διακρίθηκε και το σχέδιο «Promo-Greece», των Αλεξάνδρα Κυριτσάκα και Δήμητρα Μπίτση, του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. καταλαμβάνοντας την 5η θέση. Η βράβευση των φοιτητών έγινε από τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στο συνέδριο προσκλήθηκαν να συμμετέχουν οι ΜΟΚΕ των: Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, ως αναγνώριση της σημαντικής τους προσφοράς στην ανάπτυξη της «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας». Την επιστημονική ευθύνη της ΜΟΚΕ ΑΠΘ, έχει η κα. Ευγενία Πετρίδου, καθηγήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ . Την επίβλεψη και καθοδήγηση των επιχειρηματικών σχεδίων των φοιτητών είχαν οι συνεργάτες της ΜΟΚΕ ΑΠΘ, δρ. Νίκη Γλαβέλη, μέλος του εργαστηριακού-διδακτικού προσωπικού του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Ναούμ Μυλωνάς, υπoψήφιος διδάκτορας στο ίδιο τμήμα.
epixeiro.gr