Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών της Microsoft 2013: Oι δύο ευκαιρίες ανάπτυξης και η πρωτοβουλία CityNext

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της IDC την οποία ανακοίνωσε η Microsoft Corp στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών (WPC) στο Χιούστον, οι συνεργάτες που πωλούν cloud-based λύσεις μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση του μικτού κέρδους, από περισσότερους νέους πελάτες, καθώς και από υψηλότερα έσοδα ανά εργαζόμενο και ταχύτερη συνολική ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους.

Η μελέτη, με τίτλο «Successful Cloud Partners: HIGHER, FASTER, STRONGER» υπογράμμισε την ευκαιρία για ανάπτυξη στο cloud για τους συνεργάτες της Microsoft, καθώς η εταιρεία επενδύει σε συσκευές και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι cloud-oriented συνεργάτες, ορίζονται ως εκείνοι που παράγουν περισσότερο από το 50 τοις εκατό των εσόδων τους από το cloud, αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό, κερδίζουν νέους πελάτες δύο φορές ταχύτερα και παράγουν διπλάσιο εισόδημα ανά εργαζόμενο σε σύγκριση με τους μη-cloud oriented συνεργάτες.

«Είμαστε στο σημείο μιας συνολικής μετάβασης του κλάδου στο cloud όπου οι συνεργάτες που δεν θα μετακινηθούν στο cloud δεν θα επιβιώσουν.

Ωστόσο, οι πιο επιτυχημένοι συνεργάτες δεν αποδίδουν μόνο εξαιτίας της πώλησης cloud λύσεων αλλά επειδή δημιουργούν και πωλούν υβριδικές λύσεις με βάση το cloud», δήλωσε ο Darren Bibby, Program Vice President of Channels and Alliances Research του IDC.

«Η μετάβαση στο cloud δεν σημαίνει ότι οι συνεργάτες πρέπει να εγκαταλείψουν την on-premises εξειδίκευση τους, η πώληση και των δύο θα τους προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Προσφέροντας υβριδικές λύσεις, οι συνεργάτες είναι σε θέση να παρέχουν μια πιο προσαρμόσιμη σουίτα λύσεων για τους πελάτες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους».

H έρευνα αποκαλύπτει ότι οι πελάτες προτιμούν έναν μοναδικό πάροχο cloud υπηρεσιών

Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει τις προτιμήσεις αγοράς των πελατών και τονίζουν τη σημασία του ρόλου των συνεργατών στη συνολική μετάβαση στο cloud:
 • 63% των πελατών περιμένουν να έχουν ένα μοναδικό πάροχο cloud υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών τους
 • 67% αναμένουν να αγοράσουν μια μεγάλη ποικιλία cloud υπηρεσιών από ένα μοναδικό προμηθευτή και
 • 74% αναμένουν τον cloud προμηθευτή τους να είναι σε θέση να τους επαναφέρει σε on-premise λύσεις αν αυτό χρειαστεί.

H χρήση «κοινωνικών εργαλείων» στη θέση εργασίας αυξάνει την παραγωγικότητα

Kατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών, η Microsoft Corp αποκάλυψε τα αποτελέσματα από μια μελέτη που υπογραμμίζει τη ζήτηση των υπαλλήλων για κοινωνικά εργαλεία μεταξύ μεγάλων εταιρειών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 49% των υπαλλήλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το 45% των υπαλλήλων των μεγάλων επιχειρήσεων έδειξε ότι η χρήση «κοινωνικών εργαλείων» στη θέση εργασίας έχει αυξήσει την παραγωγικότητα τους.

Αυτή η ζήτηση αντιπροσωπεύει μια σημαντική ευκαιρία για συνεργάτες να πωλούν επιχειρηματικές «κοινωνικές λύσεις» που ορίζονται ως κοινωνικά εργαλεία τα οποία επιτρέπουν την επιχειρηματική συνεργασία και επικοινωνία, επιτρέποντας στους χρήστες να εργάζονται με έναν τρόπο με τον οποίο είναι εξοικειωμένοι, για πελάτες κάθε μεγέθους.

«Υπάρχει μια καθαρή ζήτηση για τα επιχειρηματικά κοινωνικά εργαλεία και μεταξύ μεγάλων εταιρειών αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το 39% των μικρομεσαίων εργαζομένων και το 36% των εργαζομένων μεγάλων εταιρειών δήλωσαν ότι θα ήταν ικανοί να εργαστούν καλύτερα με συνεργατικά κοινωνικά εργαλεία για εργασία» δήλωσε ο John Roskill, Corporate Vice President, Worldwide Partner Group, της Microsoft.

«Πράγματι, η μελέτη αποκάλυψε ότι οι υπάλληλοι επιθυμούν τα κοινωνικά εργαλεία τόσο πολύ που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν 'από την τσέπη τους' για αυτά.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία για συνεργάτες και έχουμε δεσμευτεί να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα σε αυτή την ευκαιρία.

Η Microsoft έχει την ειδίκευση, τα προϊόντα, τις δυνατότητες, το όραμα και τη βαθιά γνώση να κάνει το μέλλον για τη συνεργατική εργασία».

Διαφορές στη χρήση μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων

Η μελέτη επίσης έδειξε πώς η χρήση των επιχειρηματικών κοινωνικών εργαλείων διαφέρει μεταξύ μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

Παράλληλα με τη χρήση λύσεων, όπως Intranets και υπηρεσιών άμεσης αποστολής μηνυμάτων, οι μικρομεσαίες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν πολλαπλά εξωτερικά κοινωνικά εργαλεία για επαγγελματικούς σκοπούς.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις από την άλλη μεριά, είναι πιο πιθανό μόνο να χειρίζονται λιγότερα κοινωνικά εργαλεία που προορίζονται για εσωτερική χρήση όπως intranets ή συνομιλία μέσω βίντεο.

Σύμφωνα με τη μελέτη καθώς η κύρια χρήση για κοινωνικά εργαλεία και σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε μικρομεσαίες είναι η επικοινωνία μεταξύ υπαλλήλων , ενώ σε μικρότερες εταιρείες, χρησιμοποιούν κοινωνικά εργαλεία για ένα πιο μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που συμπεριλαμβάνουν την επικοινωνία με καταναλωτές, πελάτες ή πωλητές και την αναζήτηση καταναλωτών, πελατών και ανταγωνιστών.

Το πιο κοινά εμπόδια για την υιοθέτηση κοινωνικών εργαλείων στην εργασία

Παρά τον ενθουσιασμό των υπαλλήλων για επιχειρηματικά κοινωνικά εργαλεία, τα εμπόδια στην υιοθέτηση τους υπάρχουν ακόμα στις μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και για τις δύο ομάδες η έλλειψη ασφάλειας και παραγωγικότητας αναγνωρίστηκαν ως οι πιο υψηλοί κίνδυνοι, με το 71% των μεγάλων επιχειρήσεων και το 60% των μικρομεσαίων να εκφράζουν ανησυχίες.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας του Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών, η Microsoft Corp ανακοίνωσε το CityNext, μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των πόλεων, των επιχειρήσεων και των πολιτών προκειμένου να επανασχεδιάσουν το μέλλον τους και να δημιουργούν ζωντανές κοινότητες.

Οι πόλεις αποτελούν τα κέντρα της βιομηχανικής, οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας που τροφοδοτούν την επιτυχία στον υπόλοιπο κόσμο. Όμως, οι πόλεις αντιμετωπίζουν όλο και πιο επιτακτικές πιέσεις, όπως η αστικοποίηση, εντολές εκσυγχρονισμού και οικονομικές πιέσεις της λιτότητας.

Το Microsoft CityNext προσφέρει στις πόλεις ένα μεγάλο Δίκτυο συνεργατών της Microsoft με πάνω από 430.000 ειδικούς της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο για να καινοτομήσουν σήμερα και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Αξιοποιώντας ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με ενισχυμένη ασφάλεια σε λογισμικό καταναλωτών και επιχειρήσεων, συσκευές και υπηρεσίες και με την ιστορία της Microsoft σε επιτυχημένα προγράμματα εκπαίδευσης και, το CityNext είναι μια συλλογική προσπάθεια που επιτρέπει στις πόλεις και στους ανθρώπους να επιτύχουν.

«Οι πόλεις παίζουν ζωτικό ρόλο στις ζωές μας-και τώρα αλλά και στο μέλλον. Η πρωτοβουλία CityNext της Microsoft τοποθετεί τους ανθρώπους πρώτα και δημιουργεί μία νέα εποχή τεχνολογικής συνεργασίας προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς να συμμετέχουν καλύτερα με νέους τρόπους», δήλωσε η Laura Ipsen, Corporate Vice President του Microsoft Worldwide Public Sector.

«Δουλεύοντας με το ευρύ Δίκτυο Συνεργατών της Microsoft μπορούμε να κλιμακώσουμε λύσεις και υπηρεσίες για να κάνουμε 'Καινούργια πράγματα με λιγότερα' βοηθώντας τις πόλεις να είναι πιο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά, ενισχύοντας τη συμμετοχή των πολιτών και ενδυναμώνοντας την οικονομική την κοινωνική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Μετασχηματισμός λειτουργιών και υποδομών

Το CityNext βοηθά τους ηγέτες να ωφεληθούν περισσότερο από τις επενδύσεις τους και να βρουν νέους τρόπους προκειμένου να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να πιάσουν τους στόχους τους.

Το CityNext ενώνει το οικοσύστημα των λύσεων των συνεργατών με συσκευές και υπηρεσίες το οποίο μπορεί να ενώσει και να μετασχηματίσει ένα εύρος των λειτουργιών της πόλης, περιλαμβανομένων και των παρακάτω:
 • Ενέργεια και νερό
 • Κτήρια, οργάνωση και υποδομή
 • Μεταφορές
 • Δημόσια προστασία και δικαιοσύνη
 • Τουρισμός, αναψυχή πολιτισμός
 • Εκπαίδευση
 • Υγεία και κοινωνικές υπηρεσίες
 • Διοίκηση

Συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρήσεων

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις επιθυμούν πρόσβαση και περισσότερη διαδραστικότητα με τις κυβερνήσεις της πόλης μέσα από τις εφαρμογές και τις συσκευές της επιλογής τους – οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε.

Με το λογισμικό της Microsoft και την πλατφόρμα υπηρεσιών, οι πόλεις μπορούν να προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες και εφαρμογές με ανθρωποκεντρική προσέγγιση, επιτρέποντας το διάλογο σε πραγματικό χρόνο μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και θα τονώσει την ανάπτυξη εφαρμογών και την οικονομική ανάπτυξη με πρωτοβουλίες ανοικτών δεδομένων, φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Επιταχύνοντας την καινοτομία και τις ευκαιρίες

Οι πόλεις θα επιτύχουν πλήρη μεταμόρφωση όχι μόνο μέσω της τεχνολογίας, αλλά καλλιεργώντας τη δημιουργικότητα των πιο σημαντικών πόρων της-το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Η Microsoft και οι συνεργάτες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων με βάση τα προγράμματα που εκπαιδεύουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την προώθηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων, και την ενδυνάμωση των πολιτών να ενταχθούν σε ένα ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό.

Σε όλο τον κόσμο, τα προγράμματα αυτά έχουν βοηθήσει εκατομμύρια κατοίκους να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις πόλεις τους.

Για παράδειγμα, τα προγράμματα του Microsoft YouthSpark, BizSpark και IT Academy ενθαρρύνουν τους νέους να ενταχθούν σε ένα αυξανόμενο εργατικό δυναμικό, και στηρίζουν επιχειρηματικές ιδέες και δημιουργούν ειδικευμένους εργαζομένους που βοηθούν τις πόλεις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στη παγκόσμια αγορά.

Πόλεις με οράματα

Οι πόλεις σήμερα βρίσκονται ήδη στη πορεία προς τον εκσυγχρονισμό.

Στην πραγματικότητα, πολλές πόλεις με όραμα έχουν ξεκινήσει με τη Microsoft και τους CityNext συνεργάτες της να εντοπίσουν και να δημιουργήσουν ό, τι είναι καλύτερο για τις κοινότητές τους.

Έχοντας ηγέτες με κίνητρα, αυτές οι πόλεις έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιήσουν τις δυναμικές τους μέσω συνεργασιών που αυξάνουν την απόδοση, μειώνουν το κόστος και προωθούν ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον.
 • Auckland, New Zealand
 • Barcelona, Spain
 • Buenos Aires, Argentina
 • Hainan Province, People's Republic of China
 • Hamburg, Germany
 • Manchester, England
 • Moscow, Russia
 • Philadelphia, United States of America
 • Zhengzhou, People's Republic of China

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CityNext είναι διαθέσιμες στο http://www.microsoft.com/citynext/epixeiro.gr