Πολύ μεγάλα έργα ετοιμάζονται να λειτουργήσουν στο β` εξάμηνο του 2013

Παραδόσεις μεγάλων έργων μας έρχονται μέχρι το τέλος του 2013. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στον κατασκευαστικό κόσμο αλλά και στο Υπουργείο Υποδομών εντούτοις πολλά μεγάλα έργα θα μπουν στην καθημερινότητα μας μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στην Αθήνα θα έχουμε σε λίγες μέρες τη λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 2 του Μετρό της Αθήνας από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό με (5,5χλμ-4 σταθμοί) ενώ τέλη Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει και η μικρή επέκταση της γραμμής 3 από το Αιγάλεω στην Αγία Μαρίνα.

Εξαιρετικής σημασίας για τους Πελοποννήσιους είναι η λειτουργία του πρώτου τμήματος του οδικού κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτη με την παράδοση του τμήματος Λεύκτρο-Πελλάνα. Στα οδικά έργα ξεχωρίζει ακόμα η ολοκλήρωση της παράκαμψης στο τμήμα Αρτας - Φιλιππιάδας, το οδικό τμήμα Καρτέρι - Πάργα στον άξονα Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας.

Μεγάλης αξίας είναι και η ολοκλήρωση της Β`φάσης των έργων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και το έργο στο λιμάνι του Αιγίου. Εξαιρετικής σημασίας είναι και η λειτουργία του νέου φράγματος Ιλαρίωνα στην Κοζάνη.

Πολύ μεγάλο νέο για την Θράκη αποτελεί η λειτουργία με 3 χρόνια καθυστέρηση του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας Κομοτηνή-Σύνορα που θα αποτελέσει άλλη μία σύνδεση με την γειτονική Βουλγαρία.

Τέλος, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά έργα της χώρας, ολοκληρώνεται. Μιλάμε φυσικά για το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης που θα χαρίσει στους Θεσσαλονικείς άλλη μία διέξοδο για χαλάρωση και αναψυχή στο τεράστιο θεματικό πάρκο που δημιουργείται εκεί. Αξίζει να σημειώσουμε πως το έργο αυτό είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο ανάπλασης της χώρας αυτή την εποχή με κόστος που φτάνει τα 50εκ.ευρώ.




ypodomes.com