Εκπόνηση οριστικής μελέτης για τον άξονα της Αγ. Σοφίας στη Θεσσαλονίκη

Πίστωση 200.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό Εξόδων του Πράσινου Ταμείου οικονομικού έτους 2013 εγκρίθηκε χθες, για την εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του ιστορικού άξονα Αγ. Σοφίας – Αχειροποίητου. Η πίστωση παραχωρήθηκε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Ευάγγελου Λιβεριάτου, σε συνέχεια ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού του ΥΠΕΚΑ.

Βάσει της απόφασης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ορίζεται ως ο δικαιούχος φορέας που θα διαχειριστεί τα θέματα της μελέτης. Γι’ αυτόν το λόγο, ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης, πρόκειται να συναντηθεί αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 με τον μελετητή του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού, ο οποίος, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα εκπονήσει την οριστική μελέτη προκειμένου να τεθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης της μελέτης και εκτέλεσης του έργου.

Να σημειωθεί ότι με πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας από την Πλατεία Αγία Σοφίας μέχρι την οδό Τσιμισκή έχει χαρακτηρισθεί πεζόδρομος.

voria.gr