Έκλεισε το deal Πειραιώς-Millennium

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, η εξαγορά της Millennium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς, με την πορτογαλική θυγατρική να περνά στον όμιλο της Πειραιώς, μετά την οριστική συμφωνία με την μητρική της τράπεζας BCP. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι τελικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές αναμένεται να δοθούν αύριο, ωστόσο ο χαρακτήρας τους είναι περισσότερο τυπικός. Επομένως, αύριο το απόγευμα ή το αργότερο την προσεχή Τετάρτη εκτιμάται ότι θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις για την ένταξη της Millennium στον όμιλο Πειραιώς. 

Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η Τρ. Πειραιώς είχε επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της στην Ελλάδα. Σήμερα, τα εμπόδια που αφορούσαν κυρίως την συμμετοχή της BCP στην ΑΜΚ της Πειραιώς έχουν ξεπεραστεί με αποτέλεσμα το deal να θεωρείται κλεισμένο από κάθε άποψη και να απομένουν τα τυπικά.

Η Τρ. Πειραιώς συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο τον κύκλο των εξαγορών με την απόκτηση μίας πλήρως ανακεφαλαιοποιημένης τράπεζας, καθώς η BCP αναμένεται να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες της Millennium, τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος προσδιόρισε στα 399 εκατ. ευρώ.

Κ. Μαριόλης
capital.gr