“Πράσινη” τεχνολογία στο Ντουμπάι

Το τέταρτο συνέδριο “Βιώσιμα Υλικά και Κατασκευή Τεχνολογιών” διεξήχθη για τρεις ημέρες στο Ντουμπάι, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Το θέμα της πρώτης μέρας του συνεδρίου ήταν προσόψεις, επενδύσεις και υαλοπετάσματα, καθώς και η ενεργειακή τεχνολογία και της δεύτερης ημέρας ήταν τα πράσινα οικοδομικά υλικά και η τεχνολογία. Την τρίτη ημέρα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Masdar City στο Abu Dhabi, που αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος στον αειφόρο σχεδιασμό.

Ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ο διευθυντής μάρκετινγκ της SAS International, Andrew Jackson, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι “πράσινες” τεχνολογίες μειώνουν μακροπρόθεσμα το κόστος.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Η πίεση στους κατασκευαστές και τους ιδιοκτήτες στις χώρες του Συμφώνου του Κόλπου για την κατασκευή πράσινων κτιρίων συνεχίζει να αυξάνεται. Οι σύγχρονες προσδοκίες σε συνδυασμό με τις σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα αλλάξουν το τοπίο όσον αφορά στα προσωρινά αναποτελεσματικά κτίρια και τα μακροπρόθεσμα βιώσιμα κτίρια του μέλλοντος”.

greenbusiness.gr