Η Sony δημιουργεί παγκόσμια μονάδα “αφιερωμένη” στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Sony ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία της Sony AI, μιας νέας “επιχείρησης”, με γραφεία σε Ιαπωνία, Ευρώπη και ΗΠΑ, μέσω της οποίας φιλοδοξεί να προωθήσει τη έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι η AI θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εκπλήρωση του στόχου της, που είναι “γεμίσει τον κόσμο με συναισθήματα, μέσω της δύναμης της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας” και γι’ αυτό δημιούργησε η Sony AI. Αποστολή της νέας παγκόσμιας μονάδας είναι να “απελευθερώσει την ανθρώπινη δημιουργικότητα και φαντασία με την τεχνητή νοημοσύνη”.

Το νέο εγχείρημα της εταιρείας θα συνδυάζει τη θεμελιώδη έρευνα και ανάπτυξη με τα τεχνικά πλεονεκτήματα της Sony, ειδικά σε λύσεις Imaging & Sensing, Ρομποτικής και Ψυχαγωγίας (Παιχνίδια, Μουσική και Ταινίες), “μετασχηματίζοντας” όλους τους υπάρχοντες τομείς επιχειρήσεων και συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων τομέων επιχειρήσεων. Επιπλέον, ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους της Sony AI είναι να συμβάλει στην επίλυση παγκόσμιων ζητημάτων που ξεπερνούν τους τομείς δραστηριότητας της Sony.

Η Sony AI θα “ηγηθεί” της έρευνας και της ανάπτυξης της AI τόσο στον φυσικό όσο και στον εικονικό χώρο μέσω πολλαπλών πρωτοπόρων projects παγκόσμιας κλάσης καθώς και άλλων ερευνητικών έργων, που θα καταπιάνονται για παράδειγμα με τη δεοντολογία της AI. Αρχικά, όμως η Sony AI θα επικεντρωθεί σε τρία βασικά projects στους τομείς του gaming, της απεικόνισης & ανίχνευσης και της γαστρονομίας.

Όπως αναφέρει η ίδια, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών AI που θα αναπτυχθούν μέσω αυτών των πρωτοπόρων έργων θα είναι καταλυτική για την περαιτέρω ενίσχυση της αξίας των επιχειρήσεων παιχνιδιών και αισθητήρων της Sony τα επόμενα χρόνια. Η έρευνα αυτή θα διεξαχθεί σε στενή συνεργασία με τις σχετικές επιχειρηματικές μονάδες της Sony Group αλλά και με κορυφαία παγκόσμια ταλέντα στον χώρο της AI.

Επικεφαλής της Sony AI παγκοσμίως θα είναι ο Hiroaki Kitano, πρόεδρος και CEO της Sony Computer Science Laboratories.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!