Η Google αναζητά «social startups» για νέο πρόγραμμα επιτάχυνσης

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος επιτάχυνσης με στόχο να ενθαρρύνει startups να ασχοληθούν με «βιώσιμα προϊόντα».

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Web Summit, οι startups που προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπορικές επιχειρήσεις στον «βιώσιμο κόσμο» αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, από την εύρεση επενδυτών ως την εύρεση άλλων startups με παρόμοιους στόχους.

Για το λόγο αυτό, η Google αναζητά 8-10 startups από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020. Οι αιτήσεις για τον πρώτο «γύρο» του προγράμματος θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ η Google σχεδιάζει να οργανώσει και έναν δεύτερο «γύρο» αργότερα μέσα στο έτος.

Η Google θα κρίνει τις startups βάσει των στόχων αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ, που περιλαμβάνουν τη φτώχεια, την ανισότητα, το κλίμα, την περιβαλλοντική υποβάθμιση, την ευημερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν υπόσχεται άμεσες επενδύσεις στους «αποφοίτους» του προγράμματος – το μόνο που υπόσχεται είναι η διασύνδεση τους με επενδυτές. Επίσης, η Google σκοπεύει να δώσει στις startups πρόσβαση στους πόρους της και να τις βοηθήσει σε πρακτικά επιχειρηματικά θέματα όπως η δημιουργία ενός επιχειρηματικού μοντέλου.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!