Χρυσός: Οι μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εδώ και 2,5 χρόνια

Οι τιμές του χρυσού ενισχύονται σήμερα ελαφρά, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο αμφιβολίες για το πόσο γρήγορα μπορεί να έλθει μία εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση οδεύει προς τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και 2,5 χρόνια. Και τούτο γιατί όλες τις προηγούμενες ημέρες ο ενθουσιασμός των επενδυτών τους είχε στρέψει στο ρίσκο των μετοχών.

Η τιμή σποτ του χρυσού στο Λονδίνο καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.472,08 δολάρια η ουγκιά, αλλά κινείται 3% χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από μία εβδομάδα. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης έκανε βουτιά 2% στο χαμηλότερο σημείο εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Παρόμοια είναι η εικόνα για τα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού. Καταγράφουν άνοδο 0,4% στα 1.472,1 δολάρια η ουγκιά, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αγορές μετοχών, όπου σήμερα επικρατούν πτωτικές τάσεις.

Αναλυτές σχολίαζαν στο Reuters πως είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα πώς θα κινηθεί η τιμή του πολύτιμου μετάλλου στο εξής, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα στην αγορά σχετικά με την εξέλιξη των εμπορικών αντιπαραθέσεων και την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!