Nespresso: Ανοίγει δύο νέα καταστήματα, συνεχίζει τις επενδύσεις

Δυο νέες Boutique πρόκειται να ανοίξει το επόμενο διάστημα η Nespresso Ελλάς, προσθέτοντας νέα σημεία στο δίκτυο της που αυτή την στιγμή αριθμεί 6 Βοutique στην Αθήνα και 2 στην Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο Αντώνης Αυγερόπουλος, Country Business Manager της Nespresso για την Ελλάδα και την Κύπρο σε χθεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκαινιαστεί το νέο σημείο της εταιρείας στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, το οποίο θα αποτελεί το πρώτο στο οποίο θα εφαρμοστεί το νέο concept της Nespresso, που αντλεί την έμπνευση του από τις χώρες παραγωγής του καφέ. Στην συνέχεια και πιο συγκεκριμένα τον Νοέμβριο η Nespresso θα κάνει το πρώτο βήμα της στην επαρχία , παρουσιάζοντας την πρώτη της Boutique στην επαρχία. Η εταιρεία ξεκινά αυτή της προσπάθεια από το κέντρο της Πάτρας (Μαιζόνος) και σύμφωνα με τον Αυγερόπουλο υπάρχουν σχέδια και για άλλες πόλεις, όπως το Ηράκλειο Κρήτης. Άλλωστε, όπως τόνισε ο ίδιος, τόσο οι επενδύσεις όσο και η ανάπτυξη του δικτύου της Nespresso θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε συνολικές επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ κατά την 8ετία της αυτόνομης παρουσίας της στην ελληνική αγορά (2011-2019) και αναμένεται να συνεχίσει έτσι, προσθέτοντας 1-2 boutique στο δίκτυο της σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, η ελληνική διοικητική ομάδα έχει την ευθύνη της αγοράς της Κύπρου όπου υπάρχουν 6 καταστήματα Nespresso ενώ έχει αναλάβει το άνοιγμα και της αγοράς των Βαλκανίων. Ήδη από πέρσι, η Nespresso έχει αποκτήσει παρουσία στις αγορές της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Κροατίας και τον επόμενο μήνα πρόκειται να ξεκινήσει δραστηριότητα και στην Βουλγαρία. Στις συγκεκριμένες αγορές η συνεργασία της πολυεθνικής με γίνεται με τοπικό διανομέα και η ελληνική θυγατρική συμβάλλει με την τεχνογνωσία της, χωρίς οι τοπικές πωλήσεις να εγγράφονται στα έσοδα της.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, το 2018 άγγιξαν τα 24,58 εκατ. ευρώ, έναντι 23,57 εκατ. ευρώ το 2017, ενισχυμένες κατά 4,29%.Αντίστοιχα, τα EBITDA ανήλθαν στα 1,45 εκατ. ευρώ έναντι 1,19 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 21,92%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 818.217 ευρώ, έναντι 740.252 ευρώ, αυξημένα κατά 10,53%. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 501.801 ευρώ έναντι 524.911 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Αυγερόπουλο θετικό αναμένεται να είναι και φέτος το πρόσημο με την εταιρεία να εκτιμάται πως θα καταγράψει ανάπτυξη μεγαλύτερη του 5%

Αξίζει να σημειωθεί πως βασικό κομμάτι της στρατηγικής της Nespresso και του επικοινωνιακού της πλάνου είναι η προώθηση της διαδικασίας ανακύκλωσης των καψουλών. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζει μια νέα υπηρεσία στην Ελλάδα για «Ανακύκλωση από το Σπίτι».

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!