Εστιάζουν στον τομέα της ευεξίας τα ξενοδοχεία του μέλλοντος

Η έννοια της «ευεξίας» στον ξενοδοχειακό κλάδο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και δεν καλύπτεται πλέον από το μέσο γυμναστήριο ή το παραδοσιακό «σπα» που βρίσκονται (συνήθως) στα… υπόγεια των ξενοδοχείων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε έκθεσή της με τίτλο «The Future of Wellness in Hospitality» η εταιρεία Avison Young η οποία υπογραμμίζει ότι την επόμενη δεκαετία ο τομέας της «ευεξίας» θα αποτελεί κεντρικό ρόλο στον ξενοδοχειακό κλάδο. Στην έκθεση η Avison Young παραθέτει στατιστικά στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σύμφωνα με τα οποία ο τουρισμός ευεξίας είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 10% των θέσεων εργασίας.

Τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά θέρετρα καταγράφουν την ισχυρότερη ανάπτυξη ως αποτέλεσμα της ανόδου του τουρισμού ευεξίας προσφέροντας μεταξύ άλλων, «σαλόνια ομορφιάς», ιατρικές εγκαταστάσεις και ιαματικές πηγές. Ήδη, σύμφωνα με την έκθεση, μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η Hyatt επενδύουν σε αυτό το κομμάτι και πραγματοποιούν σχετικά deals αγοράζοντας νέους χώρους που μετατρέπονται σε κέντρα ευεξίας.

Τα μελλοντικά ξενοδοχεία

Σύμφωνα με την Avison Young τα ξενοδοχεία «του αύριο» θα έχουν διαφορετική εμφάνιση και αίσθηση καθώς εστιάζουν στον τομέα της ευεξίας. Σε δέκα χρόνια από σήμερα οι πρωτοβουλίες αυτές θα έχουν «ριζώσει» στα τουριστικά θέρετρα όπου οι χώροι για spa και αναψυχή θα μετατραπούν σε χώρους τόσο για κοινωνικοποίηση όσο και για θεραπεία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους και τα δωμάτια των ξενοδοχείων θα εστιάσουν περισσότερο στον τομέα της ευεξίας μεταφέροντας στο μπάνιο την εμπειρία και την ατμόσφαιρα ενός «οικιακού spa» αλλά και μέσα στο δωμάτιο χώρο για προσωπική γυμναστική.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!