Τα σχέδια της Viohalco για τον κλάδο των ακινήτων

Εντός του τέταρτου τριμήνου του 2019, αναμένεται η σύσταση της Noval Property ΑΕΕΑΠ, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η οποία τον Νοέμβριο του 2018 έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας και ως Οργανισμός Εναλλακτικών Επενδύσεων με εσωτερική διαχείριση.

Μέσω της Noval Property ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην αγορά, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το σημαντικού μεγέθους και αξίας χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει, στο οποίο περιλαμβάνονται πάνω από 20 ακίνητα στην Ελλάδα, άνω των 100.000 τ.μ. συνολικής επιφάνειας. Ανάμεσά τους, το εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο, το River West στον Κηφισό, ξενοδοχεία όπως το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραΐσκάκη, συγκροτήματα γραφείων στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, βιομηχανικά κτίρια κ.α.

Ο κύκλος εργασιών στον κλάδο ανάπτυξης ακινήτων ανήλθε σε 4,2 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, έναντι 3,8 εκ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, λόγω νέων μισθώσεων και αναπροσαρμογών ενοικίων.
Οι ζημιές προ φόρων διατηρήθηκαν στα 0,6 εκ. ευρώ, κυρίως λόγω αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων.

Τα σχέδια ανάπτυξης

Στις αρχές του 2019 ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός κτιρίου γραφείων με περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) με την επωνυμία The Butterfly. Η πληρότητα του The Butterfly ανέρχεται επί του παρόντος σε 100%.

Στο μέλλον ο κλάδος ανάπτυξης ακινήτων θα επικεντρωθεί στην αύξηση των εσόδων από μισθώματα και της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα River West | IKEA και Mare West. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με την υλοποίηση νέων στρατηγικών εμπορικής προώθησης και επικοινωνίας, με τα σχέδια επέκτασης του River West και την κατασκευή ενός αθλητικού-ψυχαγωγικού πάρκου 7.000 τ.μ. στο Mare West, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες στα εν λόγω εμπορικά κέντρα είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή ενός κτιρίου 23.000 τ.μ., που θα περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα σε οικόπεδο όμορο του River West που αποκτήθηκε στο πλαίσιο μακροχρόνιας μίσθωσης, ενώ στα τέλη του 2019 αναμένεται η ολοκλήρωση νέου συγκροτήματος γραφείων «The Orbit» ο οποίο επίσης διαθέτει περιβαλλοντική πιστοποίηση LEED.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!