Αφήνει πίσω το real estate η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στις συμβάσεις παραχώρησης τις κατασκευές και την ενέργεια δίνει το βάρος της η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία αποεπενδύει σταδιακά από την αγορά του real estate.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση κατά 2,9% των ενοποιημένων κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (προσαρμοσμένο EBITDA) το πρώτο εξάμηνο του 2019 τα οποία διαμορφώθηκαν στα 147,3 εκατ. ευρώ από 143,2 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Νέα έργα ύψους 661 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αερολιμένα στο Καστέλι (Ηρακλείου Κρήτης) 480 εκατ. ευρώ προστέθηκαν στο ανεκτέλεστο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους που αυξήθηκε σε 1,8 δις ευρώ

Η εταιρεία διεκδικεί μερίδιο από τα μεγάλα έργα που αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα όπως το Ελληνικό, οι επεκτάσεις του Μετρό, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης και η υποθαλάσσια ζεύξη Πέραμα – Σαλαμίνα και από τα 69 έργα υποδομής που προγραμματίζονται μέχρι το 2022 συνολικού προϋπολογισμού € 21,4 δις (34 έργα αυτοκινητοδρόμων, λιμένων και αεροδρομίων, 15 Ενέργειας, 10 σιδηροδρόμων και 10 έργα νερού και αποβλήτων)

Τα έσοδα από τον τομέα της ανάπτυξης των ακινήτων μειώθηκαν λόγω της πώλησης του Tower Telus στην Σόφια της Βουλγαρίας το Δεκέμβριο του 2018 ενώ Όμιλος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αποεπένδυση και από άλλα ακίνητα

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συνολικής αξίας € 84,7 εκατ. που περιλαμβάνει γραφεία καταστήματα κατοικίες πάρκα ψυχαγωγίας logistics centers και βιομηχανικά πάρκα ξενοδοχεία - Θέρετρα - και parking».

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!