Έκρηξη επενδύσεων στη Κυπριακή τουριστική βιομηχανία!

Η KPMG Κύπρου δημοσίευσε τον Ιούλιο την 1η έκδοση του «Cyprus Hospitality Report».

Σύμφωνα με την έκθεση, γεμίζει με πεντάστερα ξενοδοχεία η Λεμεσός και η επαρχία Αμμοχώστου και αναμένεται αύξηση 18% του συνολικού αριθμού κλινών σε όλη την Κύπρο. Προβλέπεται σε τέσσερα χρόνια να προστεθούν 2.590 κλίνες με τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ταυτόχρονα, ανεβαίνει το airbnb. Οι κρατήσεις μέσω πλατφόρμων αυξήθηκαν σημαντικά παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 69% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Συνολικά έγιναν 41.5 χιλιάδες κρατήσεις. Η έρευνα κατέγραψε 5.289 διαθέσιμα καταλύματα ενώ φιλοξενήθηκαν 54.858 άτομα (αύξηση 40%). Σύμφωνα μάλιστα με την έρευνα, τα συνολικά έσοδα της αγοράς ανέρχονται σε 72 εκατ. Ευρώ. Προβλέπεται δε ότι η άνοδος θα συνεχίσει.

Την περαιτέρω ανάπτυξη της Κυπριακής ξενοδοχειακής βιομηχανίας ενισχύουν:

Tα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Το πεντάμηνο του 2019 όσον αφορά στις άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν αποτυπώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη μεγάλη ανάπτυξη που αναμένεται να προκύψει στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων το επόμενο διάστημα. Το εμβαδόν των αδειοδοτηθέντων έργων για ξενοδοχεία σημείωσε αύξηση 300% σε σύγκριση με το πεντάμηνο του 2018. Τα αδειοδοτηθέντα έργα για ξενοδοχεία αντιστοιχούν το πεντάμηνο του 2019 με 95,9 χιλ. τ.μ. έναντι 31,88 χιλ. το 2018.

Tα στοιχεία του Υφυπουργείου Τουρισμού. Με βάση στοιχεία που συγκέντρωσε η StockWatch σήμερα βρίσκονται υπό ανέγερση δέκα ξενοδοχειακές μονάδες με συνολικό αριθμών 3186 κλινών, που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 90 χιλ. κλίνες.

hotelmag.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!