Βιβεχρώμ: Ανάπτυξη με κέρδη και νέες συνεργασίες

Αύξηση τζίρου και κερδών εμφάνισε η Βιβεχρώμ το 2018, με τον κύκλο εργασιών της να ενισχύεται κατά 18,45% και να διαμορφώνεται στα 61,14 εκατ. ευρώ, έναντι 51,62 εκατ. ευρώ το 2017.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 6,7 εκατ. ευρώ έναντι 5,6 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προχώρησε σε συνεργασία με 110 νέα καταστήματα στην ελληνική επικράτεια, που είχε ως αποτέλεσμα πωλήσεις 1,52 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία μείωσε τις συνολικές εκπτώσεις τζίρου και επικεντρώθηκε στην υποστήριξη κατασκευαστικών εταιρειών με αντικείμενο τη συντήρηση και κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων μεγάλων έργων. Η ανάπτυξη των αγορών Κύπρου και Αλβανίας καθώς και οι πωλήσεις χρωμάτων των εταιρειών του ομίλου σε Βουλγαρία και Κύπρο, οδήγησαν

σε αύξηση των πωλήσεων στις παραπάνω αγορές κατά 13,5%. Η παρουσία της στην αγορά των οικολογικών χρωμάτων συνεχίστηκε και το 2018 με το λανσάρισμα νέων κωδικών. Τέλος, η παραγωγή βερνικοχρωμάτων, για λογαριασμό εταιρείας του ομίλου που δραστηριοποιείται στην Τουρκία, συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου της Βιβεχρώμ κατά 7 εκατ. ευρώ.
Η πορεία της εταιρείας κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική, ενώ προβλέπεται ότι στην επόμενη χρήση θα εντατικοποιηθούν οι αναπτυξιακές πολιτικές, οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τα μεγέθη και την ευρωστία της.

businessnews.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!