Η Amazon «επιτίθεται» και η Alexa μπαίνει για τα καλά στο σπίτι μας!

Η Amazon πραγματοποίησε χθες (25/9) μια εκδήλωση για τα ΜΜΕ και μέσα σε 90 λεπτά παρουσίασε όλες τις νέες συσκευές που φέρνει στην αγορά – και είναι πολλές.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία παρουσίασε στα μέσα νέες συσκευές Alexa, νέες συσκευές Echo αλλά και κάποια «περίεργα» φορέσιμα gadgets. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν:

Echo Buds

Η Alexa, η ψηφιακή βοηθός της Amazon, ενσωματώνεται πλέον και σε ασύρματα ακουστικά (υπήρχε ήδη σε ενσύρματα). Η εταιρεία δήλωσε ότι τα ακουστικά, που θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο και θα κοστίζουν 130 δολάρια, θα έχουν 5 ώρες αυτονομία.


Echo Frames

Τα Echo Frames είναι τα νέα έξυπνα γυαλιά της Amazon που θα «περιλαμβάνουν» – και αυτά- την Alexa. Τα γυαλιά διαθέτουν μικρόφωνο, για να μπορεί ο χρήστης να «συνομιλεί» με τη βοηθό του αλλά όχι κάμερα και πρόκειται να κυκλοφορήσουν (αρχικά δοκιμαστικά) το φθινόπωρο, στα 180 δολάρια.

Echo Loop

Εκτός από τα παραπάνω η Amazon κυκλοφορεί και ένα «έξυπνο» δαχτυλίδι το οποίο ενσωματώνει την Alexa. Το δαχτυλίδι διαθέτει δύο μικρόφωνα, ένα μικρό ηχείο και ειδοποιήσεις και ο χρήστης μπορεί να μιλάει σε αυτό είτε για να απαντήσει στις ειδοποιήσεις ή είτε για να ρωτήσει κάτι την Alexa. Το Echo Loop, όπως και τα γυαλιά, θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό. Θα κοστίζει 130 δολάρια.

Νέο Echo Speaker

Η Amazon ανανέωσε τη συσκευή Echo, ενσωματώνοντας σε αυτήν στοιχεία από το Echo Plus. Τώρα η συσκευή έχει τα ίδια drivers και το ίδιο woofer 3 ιντσών με το Echo Plus, και έτσι έχει πιο δυνατό και καθαρό ήχο ο οποίος είναι μάλιστα και 3D. Η συσκευή, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στα 200 δολάρια, υποστηρίζει επίσης ήχο Dolby Atmos και μπορεί να συνδεθεί με τηλεοράσεις 4K.

Echo Show 8

Πρόκειται για την τρίτη έκδοση των συσκευών Echo με οθόνη, και η μόνες διαφορές αυτής της συσκευής με την προηγούμενη είναι το μέγεθος της οθόνης και η τιμή (40 δολάρια ακριβότερη, 130 δολάρια).

Echo Dot With a Clock

Είναι το γνωστό, παλιό Echo Dot, με ένα ένα μικρό ψηφιακό ρολόι στο μπροστινό μέρος, το οποίο δείχνει και την θερμοκρασία αν ο χρήστης ρωτήσεις και τον καιρό. Κοστίζει 60 δολάρια και είναι ήδη διαθέσιμο.

Echo Glow

Το Echo Glow είναι μια λάμπα που κοστίζει 30 δολάρια και μπορεί να «φωτίσει» σε ό,τι χρώμα επιλέξει ο χρήστης καθώς και να αλλάξει το χρώμα της σε πιο σκοτεινό ή φωτεινό ανάλογα με την ώρα που αυτός κοιμάται και ξυπνάει.

New Eero

Εκτός των Echo, η Amazon παρουσίασε επίσης ένα νέο ανανεωμένο router το οποίο έχει παρόμοιες δυνατότητες με το προηγούμενο, Eero Pro, είναι όμως φθηνότερο από αυτό (99 δολάρια).

New Ring Cameras

Δύο νέες κάμερες προστέθηκαν στη σειρά Ring, η οποία περιλαμβάνει κάμερες ασφαλείας και βίντεο-κουδούνια. Η πρώτη, η Stick Up Cam τοποθετείται σε εξωτερικούς χώρους, έχει ανιχνευτή κίνησης, δυνατότητα νυχτερινής όρασης και κοστίζει 100 δολάρια. Η δεύτερη, είναι φθηνότερη (60 δολάρια) και είναι φτιαγμένη μόνο για χρήση σε εσωτερικό χώρο.

A Networking Protocol

Η Amazon λάνσαρε επίσης το δικό της δίκτυο «επικοινωνίας» για συσκευές Internet of Things, το οποίο ονομάζεται Sidewalk και θα χρησιμοποιηθεί για την τροφοδότηση συσκευών όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση κατοικιδίων.

Η Alexa βελτιώνεται

Η Amazon βελτίωσε και την Alexa που «ζει» σε όλες αυτές τις συσκευές. Για παράδειγμα, πλέον είναι πιο «ευαίσθητη» στα συναισθήματα, καταλαβαίνει αν ο χρήστης της φωνάξει, μπορεί ο χρήστης να επιλέξει τη φωνή κάποιου διάσημου ενώ δίνει σε γονείς τη δυνατότητα να επιλέξουν τις επαφές με τις οποίες μπορούν να συνομιλήσουν τα παιδιά τους.

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!