Εννέα ευρωπαϊκές πόλεις στα κορυφαία startup οικοσυστήματα για το 2019

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης startup οικοσυστημάτων, βρίσκεται και φέτος, σύμφωνα με έρευνα της Startup Genome, η Silicon Valley, «κρατώντας» την θέση αυτή από το 2012.

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Πεκίνο και η Βοστώνη. Ακολουθούν με τη σειρά, Τελ Αβίβ, Λος Άντζελες, Σανγκάη, Παρίσι, Βερολίνο, Στοκχόλμη, Σιάτλ, Τορόντο, Σιγκαπούρη, Άμστερνταμ, Όστιν, Σικάγο, Μπανγκαλόρ, Ουάσινγκτον και Σαν Ντιέγκο.

Στις υπόλοιπες 10 θέσεις που συμπληρώνουν τη λίστα «Next 30» βρίσκονται οι Λωζάνη, Σύδνεϋ, Βανκούβερ, Χονγκ Κονγκ, Ατλάντα, Βαρκελώνη, Δουβλίνο, Μαϊάμι, Μόναχο.


Βασικά σημεία της έρευνας

  • Το Άμστερνταμ παρουσίασε τη μεγαλύτερη πρόοδο, ανεβαίνοντας από το νούμερο 19 της κατάταξης το 2017 στο νούμερο 15 το 2019. Αυτό οφείλεται εν μέρει σε δύο IPOs δισεκατομμυρίων που ολοκληρώθηκαν το 2018: της Adyen και της Elastic των οποίων η αξία ανέρχεται συνολικά στα 30 δισ. δολάρια, αυτή τη στιγμή.
  • Η Βόρεια Αμερική εξακολουθεί να κυριαρχεί, «φιλοξενώντας» 14 από τα 30 κορυφαία startup οικοσυστήματα , με 12 από αυτά να βρίσκονται στις ΗΠΑ.
  • Ανάμεσα στη λίστα των «Next 30» υπάρχει σχετική ομοιομορφία ανάμεσα σε Β. Αμερική, Ευρώπη και Ασία.
  • Ατλάντα, Βαρκελώνη, Ντένβερ, Δουβλίνο, Χονγκ Κονγκ, Λωζάνη, Μαϊάμι, Μόναχο, Σαν Ντιέγκο, Ουάσιγκτον εμφανίζονται ανάμεσα στα κορυφαία για πρώτη φορά φέτος.


startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!