Πόσο κοστίζει η λέξη “insurance”;

Τα domain names μπορούν να λειτουργήσουν και ως επένδυση. Είναι οι λέξεις κλειδιά που στον κόσμο του internet μπορούν να βοηθήσουν να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας και που συνήθως σχετίζονται με τη φύση της δουλειάς σας.

Είναι η βιτρίνα της επιχείρησής σας και όταν διαλέγετε το domain σας είναι σα να διαλέγετε στο χάρτη της πόλης πού θέλετε να στήσετε το μαγαζί σας. Στον εμπορικότερο δρόμο στο κέντρο της πόλης ή στα προάστια σε συνοικία; Κάποια domain names είναι “μαγαζί γωνία” – συνήθως τα μονοσύλλαβα – και κοστίζουν μια περιουσία ενώ κάποια άλλα – λιγότερο δημοφιλή – μπορούν να αποκτήσουν αξία με μια σωστή στρατηγική digital marketing.

Πόσο όμως κοστίζει το domain www.insurance.com και σε ποιον ανήκει;

Κάνοντας μια μικρή έρευνα βρήκαμε ότι το συγκεκριμένο domain ανήκει στην Αμερικάνικη εταιρεία που ασχολείται με digital media, Quinn Street, η οποία το χρησιμοποιεί σαν “χρυσό οδηγό” για να βρίσκει ο κόσμος ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρείες. Πόσο το αγόρασε;

35,6 εκατ δολάρια! Το 4ο πιο ακριβό domain που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.

H εν λόγω εταιρεία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αγόρασε και το domain name www.carinsurance.com για ακόμα περισσότερα χρήματα και συγκεκριμένα για…

49,7 εκατ. δολάρια – το 3ο πιο ακριβό domain στον κόσμο – για να το μετατρέψει σε έναν aggregator. Σε μια πλατφόρμα σύγκρισης τιμών στον κλάδο της ασφάλισης οχημάτων. Κάτι σαν την ελληνική InsuranceMarket.gr. δηλαδή.

Και τέλος το 2009, πάλι η Quinn Street, αγόρασε το ένατο σε θέση πιο ακριβό domain στον κόσμο www.insure.com δίνοντας…

16 εκατ. δολάρια. Γιατί;

Για να κάνει περίπου την ίδια δουλειά με το προηγούμενο site. Να μαζεύει τα στοιχεία ενδιαφερόμενων προς ασφάλιση και να τους προτείνει Ασφαλιστικές Εταιρείες.

insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!