Google: Οι διαμεσολαβητές έχουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλιση

“Αυτή τη στιγμή οι διαμεσολαβητές παίζουν σημαντικό ρόλο στη ιδιωτική ασφάλιση”. Αυτό απάντησε ο David Black, MD financial services στην Google UK, σε ερώτηση του δημοσιογράφου Laurence Eastham, αν οι μεσίτες και οι διαμεσολαβητές γενικότερα μέσα από την εξέλιξη της τεχνολογίας θα χάσουν θέσεις εργασίας.

“Υπάρχουν” πρόσθεσε “ασφαλιστικές διαδικασίες που ψηφιοποιούνται. Πού ακριβώς θα καταλήξει αυτό; Είναι δύσκολο να το πούμε. Αυτό που όμως ξέρουμε είναι ότι οι εταιρείες που επενδύουν στην καινοτομία θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν. Για εμένα το disruption στον κλάδο θα προέλθει από τα data.

Οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά των καταναλωτών και καινοτομούν. Αυτό το έχουμε δει σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων”. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο insurance age o David Black εξήγησε ότι “ένας καταναλωτής που αγοράζει ασφάλιση, κατά μέσο όρο, χρησιμοποιεί τώρα 11,7 πηγές πληροφοριών για να αποφασίσει.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να λάβει αυτή την απόφαση. Η πραγματική ευκαιρία για τους ασφαλιστές έγκειται στο να κατανοήσουν πραγματικά ποια είναι η πορεία του καταναλωτή μέχρι να αγοράσει και, στη συνέχεια, να βρουν πώς μπορούν να τον επηρεάσουν.

Η συμβουλή που δίνω στις εταιρείες είναι να εστιάσουν στην εμφάνιση, τη γνώση και την ταχύτητα. Εμφάνιση: είστε εκεί σε όλες αυτές τις στιγμές για να φτάσετε στον καταναλωτή; Γνώση: καταλαβαίνετε τα δεδομένα; Και τέλος Ταχύτητα: Εάν η επιχείρησή σας δεν κινείται με την ταχύτητα στην καινοτομία στο διαδίκτυο, έχετε τον κίνδυνο μείνετε πίσω”.


Πηγή: insuranceage.co.uk, insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!