Elounda Hills: Πότε ξεκινά η επένδυση των 600 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα γραφειοκρατικά προαπαιτούμενα για την έναρξη κατασκευής του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος Elounda Hills, στην Ελούντα της Κρήτης, το οποίο αποτελεί μια επένδυση 600 εκατ. ευρώ. Στο έργο έκανε αναφορά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου.

Ενδεχόμενο «πράσινο φως» του ΣτΕ, θα οδηγήσει στην έναρξη της διαδικασίας πολεοδόμησης - ρυμοτόμησης του ακινήτου και να ακολουθήσει η έκδοση των αδειών δόμησης. Χρονικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έναρξη κατασκευής του έργου τοποθετείται για τον Οκτώβριο του 2020.

Τι θα περιλαμβάνει

Το Elounda Hills διαιρείται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ), με τη Mirum Hellas, που ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Μπόρις Μπορίσοφ, να έχει κατασκευάσει 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ. η καθεμία. Από αυτές, που πωλούνται από 2 εκατ. έως 11 εκατ. ευρώ, ορισμένες έχουν ήδη αγοραστεί από ξένους.

Η εταιρεία σχεδιάζει ακόμη την υλοποίηση περισσότερων από 340 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε περισσότερο προσιτές τιμές, που θα κυμαίνονται από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό ρόλο στο έργο θα έχει το ξενοδοχείο, πέντε αστέρων, 200 κλινών για τη διαχείριση του οποίου η Mirum Hellas βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους ομίλους.

Η μαρίνα, στην οποία θα παρέχεται η δυνατότητα ελλιμενισμού 64 σκαφών, της οποίας τη χωροθέτηση ενέκρινε τον περασμένο Απρίλιο το Δ.Σ. του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το πρώην ξενοδοχείο Ακρωτήρι, το οποίο θα επαναλειτουργήσει ενδεχομένως την άνοιξη του 2020, υπό τη διαχείριση του brand Aria Hotels που ανήκει στον όμιλο Λογοθέτη, περιλαμβάνοντας 16 VIP σουίτες και 

Η βίλα Κούνδουρου που θα ανακαινιστεί με στόχο την τουριστική αξιοποίησή της.


ethnos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!