Αντίστροφη μέτρηση για την ξενοδοχειακή επένδυση 50 εκατ. ευρώ της «Μεντεκίδης» στη Χαλκιδική

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των έργων κατασκευής, για τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας της Χαλκιδικής. Σε έκταση 253 στρεμμάτων, πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «Μεντεκίδης Κατασκευαστική» υλοποιεί το επενδυτικό της project κόστους 50 εκατ. ευρώ, έχοντας μπροστά της ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr, τα στελέχη της «Μεντεκίδης» είναι αισιόδοξα πως το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί το κοινό τον Μάιο του 2020. Θα πρόκειται για μία μονάδα προδιαγραφών 5 αστέρων και δυναμικότητας 250 κλινών (και άνω). Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, ακόμα, είναι το brand με το οποίο θα λειτουργήσει το κατάλυμα. Η επενδύτρια εταιρεία έχει ορισμένες προτάσεις στα χέρια της, ωστόσο ακόμα δεν έχει αποφασίσει ποιος ξενοδοχειακός όμιλος θα αναλάβει τη διαχείριση της μονάδας. Πάντως, το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένας διεθνής όμιλος, με μεγάλο χαρτοφυλάκιο και ισχυρή δυναμική.

Το ξενοδοχείο εκτείνεται σε έκταση 65 στρεμμάτων και σύμφωνα με το master plan, θα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτίριο, πισίνες, εστιατόρια, beach bar, parking και πλείστες άλλες παροχές.

Η πρώτη φάση, λοιπόν, αφορά το άνοιγμα του ξενοδοχείου. Η δεύτερη, που θα περιλαμβάνει την κατασκευή ενός παραθεριστικού χωριού με 150 κατοικίες (σ.σ. 200 τ.μ. εκάστη) σε εύρος 62 στρεμμάτων, αναμένεται σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2021. Ένα χρόνο δηλαδή, μετά, από την προβλεπόμενη εκκίνηση λειτουργίας του καταλύματος.

Πως ξεκίνησε η επένδυση

Στις αρχές του 2013, η θυγατρική εταιρεία του ομίλου «Μεντεκίδης», η «ΑΚΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.», είχε πάρει στα χέρια της την πολυπόθητη άδεια δόμησης από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής - Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Νωρίτερα φυσικά, το 2015, ο όμιλος Μεντεκίδη είχε νοικιάσει την έκταση στο Άγιο Ιωάννη της Χαλκιδικής, μέσω σχετικού διαγωνισμού από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για 99 χρόνια. Καταβάλλοντας τότε το συμφωνηθέν τίμημα των 9,6 εκατ. ευρώ. Στο διάστημα μέχρι την οριστική έκδοση της άδειας δόμησης, η επενδύτρια εταιρεία είχε πραγματοποιήσει εκσκαφές για πιθανή ύπαρξη αρχαιοτήτων, στο χώρο που χτίζεται σήμερα το ξενοδοχείο. Κι αυτό, προκειμένου να είναι καλυμμένη στο κομμάτι της προστασίας αρχαίων ευρημάτων στην περιοχή.

bizness.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!