Το πλάνο επενδύσεων 150 εκατ. ευρώ της Dimand – Τα νέα ξενοδοχεία που έρχονται

Η Dimand έχει εδραιωθεί ως μία από τις πλέον δραστήριες και επιτυχημένες εταιρείες developing στη χώρα μας, πραγματοποιώντας ειδικά στο κομμάτι των ξενοδοχείων, πολύ μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια. Η αρχή έγινε την άνοιξη, με την εκκίνηση λειτουργίας του Moxy Patras Marina στην πρωτεύουσα της Αχαΐας. Σε μία επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ (σ.σ. τόσο κόστισαν οι εργασίες ανακατασκευής), η οποία ουσιαστικά ήταν αυτή που άνοιξε το… χορό για την επέκταση του brand της Marriot, Moxy, σε πολλά ακόμη σημεία της Ελλάδας.

Η επένδυση στο brand Moxy της Marriot

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και έχει ανακοινωθεί κιόλας από τον ίδιο τον πρόεδρο της Dimand, κ. Δημήτρη Ανδριόπουλου, το επόμενο Moxy θα ανοίξει στην Αθήνα. Και συγκεκριμένα στην Ομόνοια, επί της οδού Σταδίου 2 (δηλαδή στο παλιό Ειρηνοδικείο Αθηνών). Το ακίνητο στο κέντρο της πρωτεύουσας αποτελεί συνιδιοκτησία του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών. Η Dimand πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό και μίσθωσε το κτίριο για τα επόμενα 50 χρόνια (25+25), αντί ενός μηνιαίου τιμήματος της τάξης των 58 χιλ. ευρώ περίπου, υπομισθώνοντάς το εν συνεχεία στη Marriot. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος για το Moxy της Ομόνοιας έχει υπολογιστεί στα 19 εκατ. ευρώ, συνολικά, με το κατάλυμα που θα δημιουργηθεί να καθίσταται δυναμικότητας 200 κλινών. Σε πρώτη φάση, αυτό που επιδιώκεται είναι το ξενοδοχείο να κάνει πρεμιέρα το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2021, με πρωταρχικό στόχο ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2020.

Όλες αυτές οι κινήσεις της Dimand, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας. Ειδικότερα, η Dimand έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2022 να έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στον τομέα του hospitality. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από το Moxy στην Πάτρα που λειτουργεί ήδη και της Αθήνας που αναμένεται, πολλά άλλα ξενοδοχεία του ίδιου brand θα ανοίξουν εντός της προσεχούς 3ετίας τις πύλες τους. Η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κρήτη, είναι νησιά που υπολογίζεται να αποκτήσουν τα δικά τους Moxy, σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο που αφορά τα Moxy Islands.


Η πρόσφατη αγορά οικοπέδων στα Χανιά της Κρήτης

Ειδικότερα για την Κρήτη, μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου η Εθνική Πανγαία είχε εξαγοράσει το 40% των μετοχών της εταιρείας «ALPHA Επενδυτικής Περιουσίας Χανίων Ανώνυμη Εταιρεία» («ΑΕΠ Χανίων Α.Ε.»), στην οποία ανήκαν δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 11,4 στρεμμάτων στα Χανιά, έναντι 3.470.000 ευρώ. Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας (σ.σ. που παρεμπιπτόντως ήταν μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha) ανήκε ήδη στην κοινοπραξία της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Σε αυτό το ακίνητο, επομένως, η Dimand θα προχωρήσει στην ανέγερση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με το κόστος ανέγερσης να υπερβαίνει ακόμα και τα 55 εκατ. ευρώ (συνολικά θα πρόκειται για μία επενδυτική κίνηση ύψους 70 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας όλα τα κόστη από την αγορά του ακινήτου, μέχρι τη σύσταση του development plan).

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο πλάνο που έχει δομηθεί υπάρχει πρόβλεψη να γίνουν καινούργια Moxy και σε περιοχές της Ελλάδας όπως τα Ιωάννινα και η Λάρισα. Πόλεις, δηλαδή, που δέχονται αρκετά μεγάλα ρεύματα τουριστικής κίνησης και στις οποίες η Dimand προσβλέπει στο να κάνει διείσδυση.

ypodomes.com

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!