Jaguar: Επένδυση πολλών εκατομμυρίων στα ηλεκτρικά οχήματα

Η βιομηχανία κατασκευής αυτοκινήτων πολυτελείας Jaguar Land Rover, που είναι και η μεγαλύτερη της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα πως προχωρεί σε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων στερλινών για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων στη Βρετανία, μια καλή είδηση για τη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία που πλήττεται από τις αβεβαιότητες σχετικά με το Brexit και τη μείωση των πωλήσεων ντιζελοκίνητων οχημάτων.

Η εταιρεία έχει στόχο να προσφέρει από το 2020 μια ηλεκτροκίνητη επιλογή για όλα τα νέα μοντέλα της.

Η Jaguar Land Rover (JLR), η οποία κατασκεύασε το 30% του 1,5 εκατομμυρίου οχημάτων που κυκλοφόρησαν πέρυσι στη Βρετανία, θα κατασκευάσει τα νέα ηλεκτρικά οχήματά της στο εργοστάσιο του Κασλ Μπρόμγουιτς στην κεντρική Αγγλία, αρχίζοντας από το πολυτελές σεντάν της, το XJ.

«Το μέλλον της μετακίνησης είναι ηλεκτρικό και, ως μια βρετανική εταιρεία με όραμα, είμαστε προσηλωμένοι στο να κατασκευάσουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη γενιά των οχημάτων μας με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Ραλφ Σπετ.

Η JLR έχει από καιρό προειδοποιήσει για τους κινδύνους από ένα Brexit χωρίς συμφωνία και για την ανάγκη να μην υπάρξουν τριβές στο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως έχει υπογράψει μια συμφωνία με τους εργάτες στο εργοστάσιο του Κασλ Μπρόμγουιτς να περάσουν από την εργάσιμη εβομάδα των 5 ημερών σε εργάσιμη εβδομάδα 4 ημερών με τον ίδιο αριθμό ωρών, κάτι που αναμένεται ότι θα επιτρέψει στο εργοστάσιο να λειτουργεί πιο αποδοτικά.

Η σημερινή ανακοίνωση της επένδυσης πραγματοποιήθηκε έπειτα από αρκετούς ταραχώδεις μήνες για την εταιρεία, όπως θυμίζει το ΑΠΕ, καθώς είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο την περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας και ζημιά 3,66 δισ. στερλινών κατά την περίοδο 2018/19.

kerdos.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!