Deloitte: Ολοκλήρωσε την πρώτη ειδική διαχείριση ξενοδοχείων εν λειτουργία στην Ελλάδα

Η Deloitte Ελλάδας ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση του ενεργητικού του ξενοδοχειακού Ομίλου ΛΑΚΙΤΙΡΑ, μετά από το καθεστώς ειδικής διαχείρισης που τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, πιστοποιώντας έτσι τη τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει τόσο στην αναδιάρθρωση και εξυγίανση επιχειρήσεων, όσο και στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Η Deloitte ως ειδική διαχειρίστρια ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2017 εν πλήρη λειτουργία την διοίκηση των 3 ξενοδοχειακών μονάδων του ομίλου ΛΑΚΙΤΙΡΑ, με 615 δωμάτια στην Κω, με σκοπό να διεξάγει ανοιχτό δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση του ενεργητικού της εταιρείας, προσεγγίζοντας πάνω από 60 δυνητικούς επενδυτές και εξασφαλίζοντας υψηλή συμμετοχή και τίμημα για την εξαγορά των ξενοδοχειακών μονάδων.

Στις 8 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας, με την πραγματοποίηση του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού, στο οποίο υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές από 7 επενδυτικά σχήματα, με τον πλειοδότη να προσφέρει €62,9 εκ., ποσό που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των πιστωτών της εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, η Deloitte κατάφερε να λειτουργήσει τα ξενοδοχεία με υψηλό ποσοστό πληρότητας, με διευρυμένη στρατηγική πωλήσεων και υψηλά standards. Συγκεκριμένα εξασφάλισε συνέδρια και συμβάσεις συνεργασίας με τους ισχυρότερους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενεργοποίησε κανάλια απευθείας πωλήσεων και μηχανισμούς βέλτιστης αξιοποίησης αυτών. Πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης των ξενοδοχειακών μονάδων, προχώρησε σε επαναπρόσληψη του εποχιακού προσωπικού και εκπαίδευση νέου και για την σεζόν 2018 διαμόρφωσε όλο το πλαίσιο που εξασφάλισε την ομαλή λειτουργία των μονάδων, επιτυγχάνοντας βελτίωση των πωλήσεων και του μικτού περιθωρίου κέρδους σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς.

Η μεταβίβαση του ξενοδοχειακού Ομίλου στον πλειοδότη επενδυτή πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2019, τηρώντας τους όρους της πρόσκλησης του διαγωνισμού σχετικά με τα δικαιώματα του προσωπικού και των λοιπών μεταβιβαζόμενων στοιχείων. Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι εξασφάλισαν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που κατείχαν από την σεζόν 2017-2018, τα οποία και μεταφέρθηκαν στην πλειοδότρια εταιρεία.

Με την υπογραφή του συμβολαίου μεταβίβασης και την καταβολή του τιμήματος από την πλειοδότρια εταιρεία ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., κλήθηκαν οι πιστωτές της ΛΑΚΙΤΙΡΑ να καταθέσουν τις αναγγελίες των απαιτήσεών τους, εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης, ενώ με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων κατέθεσε πίνακα κατάταξης των αναγγελθέντων δανειστών στα αρμόδια δικαστήρια.

newmoney.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!