Μαραθώνιος Καινοτομίας από τον ΣΕΒ

Τον 1ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, Industry 4.0 NOW Crowdhackathon διοργανώνει ο ΣΕΒ τον προσεχή Νοέμβριο σε συνεργασία με την Crowdpolicy.

Αντικείμενο του Μαραθωνίου είναι η εξεύρεση λύσεων, εφαρμογών, συστημάτων και επιχειρησιακών μοντέλων επί πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις της βιομηχανίας και των συναφών προς αυτή, υπηρεσιών στους τομείς της δικτύωσης, της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης.

Ενδεικτικά θεματικά αντικείμενα του Industry 4.0 NOW Crowdhackathon είναι:

-Αυτοματοποίηση εργοστασίου, intelligent robotics, Cobots, Human Machine Interaction.

-«Zero defects» - Μείωση σφαλμάτων παραγωγής και ελαττωματικών προϊόντων, έγκαιρος εντοπισμός αστοχιών προϊόντος χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

-Εξατομικευμένος σχεδιασμός προϊόντων και εφαρμογές Virtual, Augmented and Mixed Reality.

-Διαχείριση της ροής αγαθών & ιχνηλασιμότητα κατά μήκος της αλυσίδας αξίας. Βελτίωση αποδοτικότητας εφοδιαστικής αλυσίδας.

-Digital twinning - προσομοίωση εργοστασίου για βελτιστοποίηση λειτουργίας.

-Virtual κέντρα ελέγχου - Απομακρυσμένη παρακολούθηση και επιβεβαίωση ομαλής λειτουργίας εργοστασίου και σωστής εκτέλεσης εργασιών.

-Λήψη αποφάσεων με δεδομένα πραγματικού χρόνου.

-Πρόβλεψη βλαβών - προληπτική συντήρηση.

-Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας.

-«Zero waste» - έξυπνη διαχείριση & αξιοποίηση απορριμμάτων.

Στον Μαραθώνιο καλούνται να συμμετέχουν μηχανικοί παραγωγής, ερευνητές, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη, φοιτητές, startups, καθώς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή αναβάθμιση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων.


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!