Τεχνολογικοί κολοσσοί "γεμίζουν" τα γραφεία στο Μανχάταν

Η δυναμική της οικονομίας του Μανχάταν, το «εκρηκτικό» επιχειρηματικό περιβάλλον και η συνεχής άνοδος απασχόλησης ανοίγουν τον δρόμο για μια ευνοϊκότερη αγορά γραφείων στην πόλη.

Σύμφωνα με έρευνα της Yardi Matrix για την αγορά γραφείων του Μανχάταν τα σχέδια του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ντε Μπλάσιο μαζί με την ιδιωτική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων, θα προωθήσουν την επόμενη γενιά ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και την άνοδο της απασχόλησης.

Με την προγραμματισμένη επέκταση της εταιρείας Facebook και το νέο Hudson Square campus της Google μαζί με τους ευέλικτους χώρους εργασίας και τις μη κερδοσκοπικές μισθώσεις που προωθεί η κυβέρνηση η αγορά γραφείων του Μανχάταν φαίνεται ότι «κρατάει γερά» και είναι «οχυρωμένη» απέναντι σε μια ενδεχόμενη οικονομική ύφεση.


Ο τομέας των επιχειρηματικών προσφορών οδήγησε την αύξηση της απασχόλησης με πάνω από 14.600 θέσεις να προστίθενται στους 12 μήνες που λήγουν τον Φεβρουάριο, ενώ αντίθετα ο χρηματοοικονομικός κλάδος έχασε 1.500 θέσεις εργασίας λόγω της αναδιάρθρωσης που παρατηρείται αλλά και των επιχειρηματικών συγχωνεύσεων.

Ωστόσο, η δέσμευση της Google, της Deutsche Bank αλλά και της Walt Disney για μεταφορά της έδρας τους μακροπρόθεσμα στην περιοχή αναμένεται να προσθέσουν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης στα προσεχή τρίμηνα και να «τρέξουν» εκ νέου τον κλάδο των γραφείων. Οι διαθέσιμοι χώροι γραφείων συμπληρώνονται γρήγορα ενώ το μεγαλύτερο μέρος στο Μανχάταν είναι προ-μισθωμένο.

ered.gr

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!