Η άνοδος των e-sports «φέρνει» επενδύσεις σε υποδομές

Ο τομέας των e-sports τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς, μαζί με ολόκληρη τη βιομηχανία του gaming. Σύμφωνα με τους New York Times, τα e-sports αναμένεται ότι θα φέρουν περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε παγκόσμια έσοδα φέτος, καθώς εκατομμύρια οπαδοί παρακολουθούν τις εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.

104 εκατομμύρια δολάρια, λιγότερο από το 10% των συνολικών εσόδων το 2019, αναμένεται να προέλθουν από πωλήσεις σχετικών προϊόντων, αναμνηστικών και εισιτηρίων, σύμφωνα με την Newzoo, εταιρεία ηλεκτρονικών αθλητικών αναλύσεων. Προκειμένου οι οπαδοί να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα, χρειάζονται ωστόσο ένα περιβάλλον που θα τους προσφέρει μια πλουσιότερη εμπειρία.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δημιουργηθούν μεγάλες και οργανωμένες υποδομές αλλά και ειδικά στάδια, όπως στα παραδοσιακά αθλήματα.

Το Arlington Esports Stadium στο Τέξας, αξίας 10 εκατ. δολαρίων, το οποίο άνοιξε το Νοέμβριο στο συνεδριακό κέντρο της πόλης, είναι το μεγαλύτερο κέντρο e-sports στη Βόρεια Αμερική. Και στη Φιλαδέλφεια, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν την Fusion Arena, χωρητικότητας 3.500 θέσεων, η οποία θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στο «άθλημα». Πέρυσι, η Allied Esports άνοιξε την HyperX Esports Arena, ένα πρώην νυχτερινό κέντρο διασκέδασης 30.000 τετρ. μέτρων, στο Casino Las Vegas.

«Τα ηλεκτρονικά αθλήματα είναι σίγουρα ένα αναπτυσσόμενο τμήμα της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας», δηλώνει ο Jeff Worthe, πρόεδρος της Worthe Real Estate Group, στον οποίο ανήκει η Blizzard Arena, μια μικρότερη εγκατάσταση που βρίσκεται στο Burbank.

Την ίδια ώρα, η HOK, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Kansas που ασχολείται με αθλητικές εγκαταστάσεις, διοχετεύει περισσότερους πόρους σε αυτόν τον τομέα. Πριν δύο χρόνια δεν είχε καν σχεδιαστές που να εργάζονται στα e-sports. Σήμερα έχει 15, δήλωσε στους NYT ο Rashed Singaby, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι είχε «ζήτηση» για 5 παρόμοια έργα το περασμένο έτος.

Οι διοργανωτές E-Sports χτυπούν τώρα την πόρτα της HOK και μαζί τους ιδιοκτήτες άδειων κτιρίων και καταστημάτων, με την ελπίδα ότι θα τα αναπροσαρμόσουν γι’ αυτόν τον σκοπό. «Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα», πρόσθεσε ο κ. Singaby. «Η αφοσίωση σε αυτό το οικοσύστημα ήταν γιγαντιαία τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν νομίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει.»

startupper.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!