Ρεκόρ επενδύσεων στην Ρουμανία το α' τρίμηνο

Οι επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στην Ρουμανία το α’ τρίμηνο του 2019 «χτύπησαν» ρεκόρ φθάνοντας σε όγκο στα €117,5 εκατ. σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων CBRE.

Το ποσό των συμφωνιών πλησίασε τα €123 εκατ. της Ουγγαρίας αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα αντίστοιχα νούμερα της Τσεχίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας που συγκέντρωσαν €700 εκατ. η κάθε μια. Σημειώνεται ότι οι επενδύσεις στην Σλοβακία ανήλθαν σε €86,5 εκατ. για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.

Η εξαγορά χαρτοφυλακίου λιανικής της Prime Capital από την MAS Real Estate για €113 εκατ. αντιπροσώπευσε το μεγαλύτερο μέρος του όγκου της αγοράς το α’ τρίμηνο. Η CBRE περιμένει περαιτέρω ανάπτυξη, ιδίως στον τομέα των γραφείων και των βιομηχανικών ακινήτων.

Οι κινήσεις που ανακοίνωσαν ορισμένοι σημαντικοί παίχτες του κλάδο των ακινήτων, όπως οι Globalworth και NEPI Rrockcastle σχετικά με την επέκτασή τους στην πολωνική αγορά, αφήνει περιθώρια για άλλους παίχτες τόσο τοπικούς όσο και ξένους να εισέλθουν στην Ρουμανία δήλωσε ο Δ/νων Σύμβουλος της CBRE, Razvan Iorgu.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!