Απευθείας πτήσεις Αθήνα - Ριάντ

Απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα από το Ριάντ εγκαινίασε η Saudi Arabian Airlines (Saudia).

Η Saudia, που ξεκίνησε τις πτήσεις την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου, θα εκτελεί 4 απευθείας πτήσεις στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Η πτήση SV 191 αναχώρησε από το Ριάντ στις 09:35 και έφθασε στην Αθήνα μετά από πτήση διάρκειας τεσσάρων ωρών στις 13:35. Την πρώτη πτήση της Saudia στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καλωσόρισαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από τη διοίκηση του αεροδρομίου, επίσημοι προσκεκλημένοι από την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, εκπρόσωποι από το τμήμα διεθνών πωλήσεων της Saudia, καθώς και οι Έλληνες αντιπρόσωποι από την Intermodal Air.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλωσόρισε εορταστικά την πρώτη πτήση με την παραδοσιακή υδάτινη αψίδα στην πίστα του αεροδρομίου.

Την προηγούμενη ημέρα της πρώτης πτήσης, η Saudia και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρέθεσαν δεξίωση και δείπνο για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, γιορτάζοντας την έναρξη των νέων απευθείας πτήσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, η Saudia θα διαθέτει στόλο 200 αεροσκαφών έως το τέλος του 2020, συμπεριλαμβανομένων των ολοκαίνουριων και πλέον τεχνολογικά εξελιγμένων τύπων ευρείας ατράκτου που σήμερα διατίθενται: B787-9, B777-268L, B777-300ER, Airbus A320-200, Airbus A321, και Airbus A330-300. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 34 εκ. επιβάτες πετούν με τη Saudi Arabian Airlines, έναν από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στην αγορά της Μ. Ανατολής.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας εκτελεί πτήσεις προς 95 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και είναι μέλος της διεθνούς αεροπορικής συμμαχίας SkyTeam, προσφέροντας στους επιβάτες της πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο διευρυμένο δίκτυο αεροπορικών εταιρειών.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!