Κατασχετήριο στην ΕΤΑΔ

Ανατροπή στην υπόθεση της διαμάχης του Μαντωνανάκη με το Δημόσιο.

Ο όμιλος αιτήθηκε την κατάσχεση των λογαριασμών της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στις ελληνικές τράπεζες. Η κίνηση έγινε από την «Αττικός Ηλιος», εταιρεία του ομίλου Μαντωνανάκη που διαχειρίζεται το Grant Resort Lagonissi. Η δέσμευση αφορά σε 11 ελληνικές τράπεζες για οφειλή 44 εκατ. ευρώ της ΕΤΑΔ προς την εταιρεία «Αττικός Ήλιος» λόγω μη τήρησης από την πρώτη της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο Λαγονήσι.

Οι σχετικές εντολές επιδόθηκαν στις τράπεζες χθες και το πάγωμα των λογαριασμών της ΕΤΑΔ και θα πρέπει να αποδώσουν στον όμιλο ποσό έως 44 εκατ. ευρώ, πριν αποδοθούν και πάλι στην ΕΤΑΔ οι λογαριασμοί.

Η διαμάχη του ξενοδοχειακού ομίλου με το ελληνικό δημόσιο ξεκινά από το 1999 όταν η «Αττικός Ηλιος» υπέγραψε 40ετη σύμβαση εκμετάλλευσης του πρώην Ξενία Λαγονησίου, συνολικής έκτασης 250 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την σύμβαση η ΕΤΑΔ θα έπρεπε να παραδώσει στον όμιλο και παραθαλάσσια έκταση 85 στρ. η οποία συνορεύει με το ακίνητο του υπάρχοντος ξενοδοχειακού συγκροτήματος Grand Resort Lagonissi.

Η έκταση δεν είχε παραδοθεί στην εταιρεία καθώς υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τη δημοτική αρχή Καλυβίων και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι διεκδικούσαν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και ήταν βασική αιτία που σύμφωνα με τον όμιλο δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα το σύνολο της επένδυσης που προέβλεπε.

Σημειώνεται οτι ο ομιλος δέχεται μεγάλες πιέσεις από τις τράπεζες εξ αιτίας της μεγάλης έκθεσης του σε τραπεζικό δανεισμό ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φτάνει τα 365 εκατ. ευρώ με το 50% να οφείλεται στην Alpha Bank, 40% στη Eurobank, ενώ 10% στη Πειραιώς και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) μέσω δανείου που είχε χορηγήσει η πρώην Millennium.

ered.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!