Το come back της NN στην Ασφαλιστική Αγορά

Το στοίχημα της NN Hellas και δη της Διευθύνουσας Συμβούλου, Μαριάννας Πολιτοπούλου να ανασχηματίσει την Εταιρεία, να ανατρέψει την κακή οικονομική θέση στην οποία βρισκόταν το 2016 αλλά και να εκσυγχρονίσει λειτουργίες και διαδικασίες χωρίς να χάσει την ηγετική της θέση στη αγορά φαίνεται ότι έχει επιτευχθεί.

Πέρα από τα οικονομικά, όπου η κ. Πολιτοπούλου και οι συνεργάτες της κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα και να επαναφέρουν την Εταιρεία σε κερδοφορία (από τα 9 εκατ. ευρώ αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα το 2016 σε κέρδη 9 εκατ. ευρώ το 2018) η Εταιρεία φαίνεται ότι έχει βρει το βηματισμό της σε όλα τα επίπεδα. Το μυστικό της, σύμφωνα με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, η ομαδικότητα. Οι αξίες και το κοινό όραμα. Αυτά τα 3 χρόνια δεν βελτιώθηκαν μόνο τα οικονομικά. Άλλαξε και η εταιρική διακυβέρνηση. Άλλαξε η κουλτούρα μέσα στην Εταιρεία. Ο τρόπος που επικοινωνούν μεταξύ τους. Γι’ αυτό και όπως δήλωσε και η ίδια από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου πωλήσεων – που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από το 2020 δεν πρέπει να υπάρχει άλλη εκκρεμότητα από το παρελθόν.

Η κ. Πολιτοπούλου θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους που τα τελευταία τρία χρόνια την βοήθησαν να καταλάβει πώς λειτουργεί η αγορά αλλά και να υλοποιήσει τους στόχους της. Θέλησε επίσης να ευχαριστήσει τους προκατόχους της αλλά και τους στενούς της συνεργάτες Μιχάλη Σωτηράκο & Παντελή Πιτόγλου για την βοήθειά τους.

Η Εταιρεία το 2018 κατέγραψε αύξηση ασφαλίστρων 3,7% με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα να υπολογίζονται στα 421,6 εκατ. ευρώ. Μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 5% η οποία μάλιστα διαφέρει κατά πολύ από το μέσο όρο της αγοράς ο οποίος διαμορφώθηκε στο -1%.

Η Εταιρεία την επόμενη ημέρα θέλει να εφαρμόσει ένα νέο – καθετοποιημένο μοντέλο λειτουργίας, που να δίνει περισσότερο χώρο στο συνεργάτη να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα (πωλήσεις & συμβουλευτική). Να δημιουργήσει κοινές βάσεις δεδομένων για να υποστηριχθούν καλύτερα οι διευθύνσεις πωλήσεων και να εισαγάγει τεχνολογίες – εργαλεία – χρήσιμα στην καθημερινότητα του ασφαλιστή.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις συνεργατών αλλά και με τη σάτιρα της κωμικού Κατερίνας Βρανά η οποία ακομπλεξάριστη αλλά και με πολλή δόση χιούμορ μίλησε για την περιπέτεια της υγείας της. Μια περιπέτεια στην οποία η NN Ασφαλιστική στάθηκε δίπλα της καθώς ήταν και είναι ασφαλισμένη.

Του Νίκου Μωράκη
insurancedaily.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!