Coca-Cola HBC: Παραμένει ισχυρό επενδυτικό story

Θετικοί εμφανίζονται οι διεθνείς αναλυτές UBS και Deutsche Bank για τις προοπτικές της Coca-Cola HBC, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός όμιλος συνεχίζει να αποτελεί ένα ισχυρό επενδυτικό story.

Μάλιστα, η «αξιολόγηση» των διεθνών οίκων ήρθε μετά την είδηση ότι η Coca-Cola HBC «έχασε» την πιθανότητα να αποκτήσει την Coca-Cola Beverages Africa (CCBA), καθώς η αμερικανική Coca-Cola αποφάσισε τελικά να διατηρήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αφρικανική εταιρεία. Πιο αναλυτικά, η UBS επισημαίνει ότι η Coca-Cola HBC μπορεί να σημειώσει πολύ καλά ισορροπημένη οργανική ανάπτυξη, ενώ έχει κεφάλαια να διαθέσει. Για το β΄ τρίμηνο μάλιστα αναμένει ότι η οργανική ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 4,8%, ενώ ο επόμενος καταλύτης για την εταιρεία είναι η 3η Ιουνίου, όταν η διοίκηση αναμένεται να επαναλάβει το ενδιαφέρον της για νέες ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Κατά την UBS, η πώληση της CCBA παραμένει πιθανή, ωστόσο δεν αναμένεται να συμβεί στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank εντοπίζει τρεις καταλύτες-κλειδιά για τον ελληνικό όμιλο: 1) το ελκυστικό επενδυτικό story της εταιρείας και την αναμενόμενη παρουσίαση των σχεδίων της διοίκησης στο Capital Markets Day τον Ιούνιο, 2) το ότι η συμφωνία απόκτησης της CCBA φαινόταν απίθανη στους επόμενους 6-12 μήνες έτσι και αλλιώς, δεδομένης της πρόσφατης ανακοίνωσης διανομής ειδικού μερίσματος και (3) το ότι δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον η αμερικανική Coca-Cola να προχωρήσει στο refranchising της CCBA.

businessnews.gr


Όλες οι σημαντικές εξελίξεις στο e-mail σου από το ERGON blog!